hotness 0
News

Onderzoek toont aan dat Rocksmith snelste manier is om te leren gitaarspelen

Gepost door

Iedereen verklaarde Ubisoft voor gek toen het vlak na de crash van muziekgenre-games met Rocksmith op de proppen kwam. De kruisbestuiving tussen Guitar Hero en muziekles werd zoals verwacht niet de voorbode van een nieuwe hype, maar deed het ondanks dat niet slecht.

De reden hiervoor is dat Rocksmith niet mikte op de doelgroep die Guitar Hero aansprak. De doelgroep van Ubisoft was namelijk mensen die echt guitaar wilde leren spelen en ze helpen dit te leren of te verbeteren. Een nieuwe onderzoek toont aan dat Ubisoft in haar opzet geslaagd is.

Tijdens een onderzoek dat in naam van Ubisoft werd uitgevoerd dat 95% van de bijna 5000 deelnemers aangeeft dat hun guitaarspel verbeterd is met Rocksmith. Daarmee is het de snelste manier om gitaar te leren spelen!

Dit feit is niet onopgemerkt gebleven want Rocksmith-spelers kopen als gekken nummers. Van de game zijn 1.4 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan, terwijl er 3.000.000 nummers als DLC verkocht zijn. Dit zou betekenen dat er per gamer meer dan twee van de 143 liedjes als DLC zijn gekocht, een percentage waar vele concurrenten enkel van kunnen dromen.

Dat Ubisoft zelf er gelukkig is met dit resultaat laten ze de wereld weten. Samen met dit nieuws bracht de uitgever namelijk een hele resem statistiekjes vrij rondom de game. Zo leren we over het aantal blaren dat is opgelopen, de gitaars die tijdens productie sneuvelden en nog vele andere grappige weetjes. Dit alles is mooi verwerkt in onderstaande afbeelding, die de resultaten van het onderzoek voor ons opsomt.

0 reacties op "Onderzoek toont aan dat Rocksmith snelste manier is om te leren gitaarspelen"