hotness 0
Preview

Dark Envoy

Gepost door

Tactical RPG’s zijn doorgaans solo-aangelegenheden. Games als Fire Emblem, Disgaea, Stella Glow en Attack of the Earthlings lenen zich immers het beste voor gamers die het rustig aan doen en hun volgende zet op hun gemak uitplannen. Ontwikkelaar Event Horizon gelooft er echter heilig in dat TRPG’s ook een multiplayer-toekomst beschoren zijn en maakte die mode daarom de focus van hun gamescom-aanwezigheid.

In een match tegen een van de ontwikkelaars werd ik geconfronteerd met een selectiescherm met vijf eenheden. De Assassin is sterk indien juist ingezet en leent zich het beste voor verrassingsaanvallen, terwijl de Elemental Mage goed is in van allesbehalve close combat. De Guardian weet zich hier juist prima te redden dankzij een grote hoeveelheid HP en skills die hem helpen om het lang uit te houden, terwijl de Engineer hem ook nog eens kan healen. De Gunslinger tenslotte leek vooral een glazen kanon; veel power, maar kan weinig klappen vangen.

Run bitch run!

Eens beiden partijen drie karakters hebben gekozen, ik ging voor de Assassin, Elemental Mage en Gunslinger, en ze wapens toe hebben gewezen om de speelstijl te personaliseren, werden we gedropt op het speelveld. In ons geval was dit een moeras met schaarse bebouwing, waarop we vrij mochten rondrennen om de tegenstander te zoeken. Maar eens we elkaar zien, staan onze posities vast en is die locatie dé plek waar klappen gaan vallen.

Een aanvaring begint met een beurt waarop jullie beiden units mogen positioneren om bijvoorbeeld gebruik te maken van cover, waarna de strijd officieel losbarst. Karakters mogen om beurten een zet doen, waarbij je acties zijn beperkt door twee eenheden: action points en mana. Action points gebruik je voor alles, van healen tot bewegen, terwijl mana als de valuta voor speciale skills geldt. Action points kunnen bovendien worden ingeruild voor mana door je beurt te beëindigen terwijl je er nog over hebt.

Aangenaam

Eerder hadden we het al even over de vijf klassen die je kunt kiezen in de multiplayer. En daar wil ik graag wat dieper op ingaan. In een competitieve game die je dwingt om te kiezen tussen een handjevol karakters, moet de balans namelijk tiptop in orde zijn.

De Assassin was veruit de interessantste van het stel en kan zichzelf onzichtbaar maken wanneer je vrij over de map wandelt. Hij blijft dit dan, zelfs nadat het gevecht is gestart, zolang hij niet in een vakje naast een vijandige eenheid gaat staan. Gelukkig heeft hij een skill, genaamd Shadow Step, die hem stukken laat teleporteren om dat te voorkomen en door de vijandelijke verdediging te breken, waar hij enorme schade kan aanrichten met een backstab en status effects.

De Elemental Mage is het meest veelzijdige karakter in het arsenaal en kan allerlei soorten vuur- en ijsmagie gebruiken om het speelveld onder controle te houden. Een bijzonder vervelende unit een beurt bevriezen kan je zo de overhand geven en vijanden van een afstand in de hens zetten zorgt ervoor dat je vijand voortdurend de druk voelt.

Guardian is duidelijk het karakter dat bedoeld is als een pion die opgeofferd kan worden. Offensief heeft hij capaciteiten, maar het is duidelijk dat hij er niet in uitblinkt. Wanneer hij echter een chokepoint blokkeert, ga je moeite moeten doen om de overhand te krijgen, vooral wanneer de Engineer hem van support voorziet, hetgeen is waar hij zich in lijkt te specialiseren.

De Gunslinger tenslotte onderscheidde zich vooral door zijn grote Area of Effects aanvallen met granaten en kogels. De schade is op zich al niet mis, maar kan met cover worden voorkomen. Hierdoor kan de speler met de Gunslinger echter wel de positionering van de vijand beïnvloeden, waarmee bijvoorbeeld een val kan worden gezet.

Voorzichtig

Omdat Dark Envoys stand slechts een speler tegelijk kon huizen en er reeds een rij was ontstaan toen ik klaar was met de eerste match, hebben we besloten om onze impressie op basis van die match te schrijven, waarbij we ook nog even een developer het hemd van het lijf hebben gevraagd. Hieruit bleek dat de game nog verre van af is, maar in ieder geval een singleplayer zal gaan bevatten. De medewerker in kwestie was bovendien zeker van de potentie van de multiplayer, waar we best in kunnen komen na ermee gestoeid te hebben. Er zullen echter wel nog wat extra klassen moeten komen om variatie in matches te garanderen.

Conclusie

Qua mechanics staat Dark Envoy als een huis en de stap om de multiplayer een noemenswaardig deel van de ervaring te maken is gewaagd. Wij hebben er echter vertrouwen in dat Dark Envoy met wat extra content best een lang leven beschoren kan zijn, al zijn we ook wel heel benieuwd naar wat de singleplayer gaat brengen.

0 reacties op "Dark Envoy"