Een nieuwe Naruto game. Moeten we daar nog blij van worden? Sinds het eerste deel op de PlayStation 2 zijn er tientallen games verschenen met de ninja’s uit Konoha in de hoofdrol en je zou denken dat de fans langzamerhand (over)verzadigd zouden zijn geraakt. Niets blijkt echter minder waar, want de games verkopen nog altijd goed genoeg om de ontwikkeling van nieuwe delen rendabel te maken voor Bandai Namco en CyberConnect 2.
En na een hands-on sessie met Naruto Shippūden: Ultimate Ninja Storm 4 op de Gamescom is het niet moeilijk te zien waarom. De vechtscenes in de Naruto anime staan erom bekend ontzettend snel en hectisch te zijn en door middel van zogenaamde blur-effecten, waarbij stukjes van de karakters zoals de onderbenen wazig worden, wordt deze illusie ook in de game gewekt. Deze effecten zijn bovendien dezelfde als die worden gebruikt in de anime op het moment dat het tempo omhoog gaat, wat niet alleen heel cool is, maar ook bijdraagt aan het schijngevoel van snelheid.
Een lage instapdrempel
Die schijn maakt het echter ook moeilijker voor nieuwkomers om in de game te duiken. Ikzelf heb sinds enkele Wii-delen de games niet meer aangeraakt en was in het begin overweldigd door alles wat ik er op mijn scherm gebeurde. Het was dan ook te verwachten dat ik de eerste gevechten van mijn sessie in het stof beet. Maar de game is verrassend makkelijk te leren en na mijn vierde sessie schoot de ene na de andere combo en special move uit mijn vingers.
De demo die ik op de Gamescom speelde had slechts een handjevol van de 100+ karakters waar eerder over gesproken werd, maar zelfs dit assortiment toonde al de toewijding van de makers. Zo hebben we niet alleen voorspelbare karakters zoals Naruto, Kakashi, Sakura en Hinata, maar komen ook aangepaste versies van deze karakters uit bijvoorbeeld de nieuwe film tevoorschijn.
Samen sta je sterk
Deze karakters spelen onderling niet heel veel anders. Ieder van hun heeft sterke en zwakke aanvallen, kan dashen om de grote driedimensionale arena’s door te komen en heeft een klein arsenaal aan special moves beschikbaar naast projectielen als kunai en shuriken, maar dat is allemaal niets nieuws onder de zon. Wat dit wel is, is het armour break-systeem, waarbij kleren scheuren als je teveel klappen krijgt. En het gevolg daarvan is dat je meer schade krijgt van verdere aanvallen. Voorzichtigheid is dan dus geboden.
Op zo’n moment doe je er goed aan om, indien mogelijk, te wisselen tussen je karakters. In de multiplayer-versie die ik speelde mocht je namelijk met drie karakters tegelijk spelen. Deze karakters kunnen je plek in nemen, tijdelijk aan je zijde vechten of je helpen bij het uitvoeren van een overweldigende combo-aanval. Mede hierdoor is Naruto Shippūden: Ultimate Ninja Storm 4 niet de meest geschikte fighting game voor competitief ingestelde spelers, maar is het wel een van de visueel meest indrukwekkende games in het genre om naar te kijken en te spelen.
Conclusie
Hoe het met de balans van Naruto Shippūden: Ultimate Ninja Storm 4, één van de belangrijkste pijlers in het genre, gesteld is, is na slechts negen sessies met dertien karakters nog niet te zeggen. Over de presentatie en de passie voor het bronmateriaal hoeft niemand zich echter druk te maken. CyberConnect2 weet na de vele Naruto games die ze ontwikkeld hebben duidelijk waar ze mee bezig zijn, wat goeie hoop geeft voor de eerste Naruto game op de nieuwste generatie consoles.
0 reacties op "Naruto: Shippuden - Ultimate Ninja Storm 4"
Gelieve eerst in te loggen of te registreren om een reactie te plaatsen a.u.b.
Log in of registreer hier