Waarschijnlijk heeft het ermee te maken dat de beurs in Duitsland ligt, maar wie kijkt naar gamescom, zal opvallen dat Westerse games relatief gezien oververtegenwoordigd zijn. Het is niet dat er geen games van Aziatische makelij zijn, maar dat zijn vooral de grotere namen als NetEase, Capcom en Nexon. Dus wanneer ik dan word uitgenodigd om een Aziatische indie-titel te komen bekijken, hoef ik niet lang te denken.
Je weet het al gezien je op dit artikel hebt geklikt, maar de game in kwestie is OPUS: Prism Peak, het vierde deel in de OPUS-serie van de Taiwanese SIGONO INC. Laat dat je echter niet afschrikken; je kan prima dit deel als instapper gebruiken, zo bleek uit de Q&A die ik met de developers mocht doen op gamescom na een hands-off presentatie.

Context
Prism Peak gaat over fotograaf op middelbare leeftijd, die het gevoel heeft de weg kwijt te zijn. Of het een gevalletje midlife crisis is of niet, dat durf ik niet te zeggen, maar in de hoop zichzelf te kunnen vinden, reist hij af naar de top van een berg. In plaats van een adembenemend uitzicht, vindt hij echter enkel een vreemde dimensie waar hij in vast komt te zitten.
Dat hij een camera op zak heeft, is daarbij zijn redding. Door de lens ziet hij meer dan de wereld om hem heen. Wanneer hij het apparaat op een object richt kan het hem context geven of een flashback triggeren. Dit leert je meer over onze held en zijn verleden en wat je wel of niet ziet, bepaald welk van de verschillende eindes je krijgt. Dat is althans wat mij werd verteld voor ik vragen mocht gaan stellen.

Interview
Prism Peak is het vierde deel in de serie. Is het nodig om de eerdere delen te spelen om deze te begrijpen?
Nee. OPUS-titels staan in principe volledig op zichzelf, maar hebben een gedeelde basis. Het zijn gegronde, persoonlijke verhalen met een tikkeltje magie erin, al is Prism Peak de eerste in 3D.
Zelfs als het niet nodig is om eerdere delen te spelen, zullen terugkerende spelers allicht wel referenties zien? Iets leuks voor fans?
Hooguit in hoe de game voelt. De vorige games tackelden respectievelijk hoop en eenzaamheid, het leven en de dood, en zelfrealisatie. Prism Peak, met zijn focus op zelfreflectie, past hier goed bij. Dat is echter ook het enige.
Audiovisueel is het prachtig en beter dan je zou verwachten van een game uit dit segment. Vooral het stemmenwerk in het Japans is sterk en de vertaling beter dan bij veel grote uitgevers. Wordt dit allemaal in-house gedaan?
Ja. Het script wordt vertaald van Chinees naar Japans en Engels. Kobayashi-san [een van de aanwezige ontwikkelaars in het gesprek] is hiervoor verantwoordelijk. Voor het stemmenwerk hebben we professionele stemacteurs ingehuurd, welke anime-fans allicht al zullen herkennen. Hun namen houden we echter nog even geheim.
Prism Peak is enkel voor PC aangekondigd. Zijn er ook plannen voor console?
Die plannen zijn er nóg niet, maar eerdere delen zijn ook naar andere platformen gekomen, dus haal daar uit wat je wil.
0 reacties op "OPUS: Prism Peak"
Gelieve eerst in te loggen of te registreren om een reactie te plaatsen a.u.b.
Log in of registreer hier