hotness 31
Mortal Kombat 1: Khaos Reigns Cover
News

Mortal Kombat 1: Khaos Reigns

Fatality voor je portemonnee

Gepost door

DLC. Het is zowel een vloek als een zegen. Waar de uitbreidingen van The Witcher 3 of Batman: Arkham Knight en de Kombat Packs van Mortal Kombat 11 als goede toepassingen kunnen worden gezien, zijn er veel meer uitbreidingen van het niveau Oblivion Horse Armor, Asura’s Wrath’s true ending en Mortal Kombat 1’s Khaos Reigns. Laten we het hebben over de laatste.

Om deze recensie in het juiste referentiekader te plaatsen, wil ik duidelijk maken van wat voor kaliber deze DLC is. Khaos Reigns is geen uitbreiding van een tientje, noch volgt het in de voetensporen van Mortal Kombat 11’s Aftermath met € 39,99. Het voegt deze twee samen en vraagt een gortige € 49,99, die mij steil achterover liet slaan toen ik het zag. Want ik had het toen al voltooid en wist wat je daarvoor krijgt.

Mortal Kombat 1: Khaos Reigns Review-1

En dat is?

De focus van deze uitbreiding, is te vinden bij diens verhaal. Na het einde van Mortal Kombat 1 is Titan Havik de nieuwe big bad waar iedereen het tegenop moet nemen. Ik noemde dat einde destijds teleurstellend, maar Khaos Reigns volgt die lijn niet. Teleurstellend zou namelijk een compliment zijn.

Dit maximaal drie uur durende vervolg op Mortal Kombat 1 is weinig meer dan een aanfluiting ondanks een paar silly momentjes waar ik mee kon gniffelen. De serie heeft het nooit moeten hebben van zijn schrijfwerk, maar men heeft hier rock bottom bereikt en besloten dat als een schep niet volstond, een drilboor het klusje wel kon klaren.

Havik wil de wereld in chaos storten en daarvoor het multiversum samenvoegen. Hiervoor gebruikt hij de Kamidogu, kleurrijke steentjes waar de muis van Walt Disney met een schuin oog naar kijkt, maar welke nooit enige vorm van context krijgen. Het zijn ‘’gewoon’’ handige werktuigen om de tijdlijnen te manipuleren. Die haal ik ook wel eens bij de supermarkt ja!

Mortal Kombat 1: Khaos Reigns Review-2

Half werk

Dit verhaal loop je door met slechts vier vechters: Emperor Rain en Sektor, Cyrax en Noob Saibot. Die laatste drie zijn nieuw en zijn drie van de zes nieuwe karakters die Khaos Reigns toevoegt. De andere drie, de T-1000, Ghostface en Conan the Barbarian, komen pas op een later moment. Het is hier waar de DLC zich enigszins herpakt. Elk van de karakter is geweldig vormgegeven en geanimeerd, met unieke movesets en speelstijlen. Hierbij is gekeken naar het verleden, maar zijn ook aanpassingen gedaan om het fris te laten voelen. Sektor en Cyrax zijn bijvoorbeeld geen cyborgs meer, maar vrouwen in pakken waar wederom een zekere muis zijn aandacht door getrokken wordt.

Als het verhaal net zoveel liefde had gekregen als dat deze characters kregen, dan was Khaos Reigns allicht GOTY-materiaal. De grafische presentatie is van absurd hoog niveau, met name kijkend naar cutscenes en setpieces. Kunnen we misschien de Kamidogu lenen om een tijdlijn te zoeken waarbij die moeite er wel in is gestoken?

Conclusie:

Mortal Kombat 1: Khaos Reigns is verbazingwekkend. Het is verbazingwekkend hoeveel men durft te vragen voor een drie uur durende uitbreiding. Het is verbazingwekkend hoe diep men kan zinken als het aankomt op het verhalende aspect. Het is verbazingwekkend hoe degelijk de nieuwe characters ondanks dit alles zijn. Maar vooral is het verbazingwekkend dat Warner Bros. dit de wereld in heeft gestuurd, daar het niet anders kan dat dit hun toch al kwetsbare reputatie nog verder gaat schaden.

0 reacties op "Mortal Kombat 1: Khaos Reigns"