hotness 0
News

Column: Een schaamteloze plug

Gepost door

Al jaren staat op onze homepage het bericht dat ons team op zoek is naar nieuwe leden. Ik heb het voorrecht om al meer dan tien jaar te mogen schrijven voor GameQuarter en in die tijd heb ik mensen zien komen, gaan én terugkeren om tal van verschillende redenen. Ondertussen hebben we een klein, maar hecht team weten samen te stellen, waarmee we de boel draaiende houden. Echter is dat niet waar onze ambities stoppen.

Ik besloot daarom voor deze column de stoute schoenen aan te trekken en jullie als lezers mee te nemen achter de schermen van dit medium, om zo inzage te geven in de dagelijkse gang van zaken en hopelijk een paar van jullie enthousiast te maken. Want een droge vacaturetekst is natuurlijk ook maar precies dat…

Vooral geen werk van maken

Wat ik in de afgelopen jaren heb gemerkt, is dat het ‘’werk’’-stukje van de term vrijwilligerswerk een afschrikwekkende werking heeft. De meeste van ons hebben school of een baan en kunnen daar geen extra verplichtingen bij gebruiken. Dat is dan ook het uitgangspunt waarmee we de onderliggende werking van GameQuarter hebben ingericht. De enige die daadwerkelijke verplichtingen heeft, is ondergetekende. En die geniet daar met volle teugen van.

In die positie hou ik contact met het team. Op onze Discord hebben we een gesloten sectie voor het redactie, waar we slap ouwehoeren over games en ander nerdspul, discussiëren over de toekomst van de website en het hebben over welke van de vele games die we aangeboden krijgen, we gaan coveren. We bevinden ons immers in een luxe positie, waarin we dagelijks meer games ontvangen dan we redelijkerwijs kunnen recenseren. Met als gevolg dat heel wat keys retour afzender gaan.

Meritocracy

Welke keys wel gebruikt worden, is voor het grootste deel in handen van de redacteurs zelf. Iemand verplichten iets te spelen komt de beleving niet ten goede en werkt ook niet motiverend. Daarom mag iedere redacteur laten weten welke games ze zich graag willen toe-eigenen. Dat werkt doorgaans vloeiend, al gebeurt het natuurlijk wel eens dat meerdere personen zich melden voor dezelfde titel. In dat geval wordt naar de rest gekeken.

De wekelijkse ‘’original content’’ zoals de column die je nu leest, is een verplicht nummertje voor elke redacteur. Zo ongeveer eens per maand moet die eraan geloven. Het nieuws dat ons dagelijkse brood is, is echter iets wat op vrijwillige basis wordt gepend. Wil jij dagelijks tijd reserveren om nieuws op te site te zetten, dan stellen we dat ontzettend op prijs. Heb jij echter door kids, voetbal en hartstochtelijke multiplayeren met de vrouw maar sporadisch een gaatje vrij, dan respecteren we dat ook. Alleen is het dan wel zo eerlijk dat de eerste persoon voorrang krijgt wanneer jullie beiden dezelfde game willen.

Dit klinkt misschien hard, maar met hoeveel spellen maandelijks verschijnen, is dit zelden een issue gebleken. We houden dit systeem nu al ruim drie jaar aan en in die periode is er pas twee maal discussie geweest over wie een titel onder handen mocht nemen. Hieruit valt op te maken dat we dus meer dan genoeg ruimte hebben voor meer volk, die we ook maar wat graag willen. Volk wat hopelijk door deze column (enige) interesse heeft gekregen in de positie. En als dat zo is, kun je binnenvallen op onze Discord en eens babbelen met de mensen van het team om antwoord op prangende vragen te krijgen of allicht er onderdeel van uit te komen maken!

0 reacties op "Column: Een schaamteloze plug"