hotness 14
Baldur's Gate 3 Cover
News

De ontwikkelaarstudio achter Baldurs Gate 3 is bezig met twee nieuwe IP's

Het wordt dus geen Baldur's Gate 4

Gepost door

De Belgische ontwikkelaar Larian Studios heeft in een update aan deSteam Community bevestigd dat ze geen vervolg op het zeer succesvolle Baldur's Gate 3 gaan maken. In plaats daarvan zijn ze nu bezig met het bedenken van twee nieuwe IP's.

Het is geen verrassing. Al eerder is aangegeven dat het werken met Forgotten Realms, de licentiehouder achter Dungeons and Dragons, een zeer nauwkeurig werkje was. Daarom hebben ze besloten geen DLC meer te maken en ook geen nieuwe game van de licentie van dit populaire rollenspel.

In het artikel van Steam schrijven ze het volgende. Ik heb de vrijheid genomen om het te vertalen naar het Nederlands:

"Als onafhankelijke studio sinds 1996 hechten we veel waarde aan de vrijheid om onze creativiteit te volgen waarheen die ook leidt. In dit geval hebben we, na zes jaar in de Forgotten Realms en veel discussie en nadenken, besloten om deze kans aan te grijpen om onze eigen IP's te ontwikkelen. Op dit moment werken we aan twee nieuwe projecten en we zijn erg enthousiast over wat de toekomst in petto heeft."

Dit artikel komt nadat ze hebben bevestigd dat ze alle GOTY awards hebben gewonnen die er in een jaar te winnen zijn. Daarmee zijn ze qua awards de meest succesvolle game ooit en dat zal voorlopig ook niet veranderen, omdat ze werkelijk alles hebben.

Baldur's Gate 3

0 reacties op "De ontwikkelaarstudio achter Baldurs Gate 3 is bezig met twee nieuwe IP's"