hotness 0
Baldur's Gate 3
News

South Park neemt Baldur's Gate 3 op de hak

En de ontwikkelaars zijn er als de kippen bij om te zeggen dat South Park bij het verkeerde eind zit

Gepost door

De nieuwste aflevering van South Park speel zich af in meerdere multiverses, waarbij één een van de universes Baldur's Gate 3 is. Hier wordt een grap gemaakt waarbij Larian, de ontwikkelaars achter misschien wel de grootste CRPG ooit een stokje voor moest steken.

Hier is de trailer van de South Park Special: Joining the Pandaverse.

In deze aflevering van South Park is te zien hoe de vier vrienden zijn veranderd in een multicultureel groepje hippe vrouwen in een universum die diversiteit flink op de hak neemt. Hier hoor je dat de moeder van Kartman zegt dat hij gewoon naar school moet en niet de hele dag Baldur's Gate 3 kan spelen.

Niet iedereen heeft Paramount+. Dit is logisch, want de streamingdienst is nog niet beschikbaar in de Benelux en dit is de enige plek om deze nieuwe aflevering te kunnen bekijken. Tijdens een onderdeel van de nieuwe aflevering hoor je Stan zeggen dat Basldur's Gate 3 savegames niet eens uitgewisseld kunnen worden tussen de PlayStation 5 en de PC, laat staan tussen diverse universums.

Dit klopt echter niet en dat zit Larian Studio's, die heel hard hebben gewerkt om Baldur's Gate 3 te laten draaien op de console en de PC, niet lekker. Daarom hebben ze direct gereageerd dat savegames wel werken tussen verschillende consoles, maar niet tussen diverse unversums. Perfectionistisch als deze Belgische landgenoten zijn, verwacht ik dat binnen nu en de Xbox release een patch zal komen die ook savegames tussen diverse universums gebruikt kunnen worden.

South Park staat erom bekend dat ze alles op de hak nemen. Sommige kunnen hier beter tegen dan andere. Kanye West heeft bijvoorbeeld eerder een vrij beschamend statement uitgebracht dat de animatieserie hem pijn hebben gedaan. Lorde daarentegen was vereerd. Volgens haar ben je pas echt iemand als je in South Park bij naam wordt genoemd.

0 reacties op "South Park neemt Baldur's Gate 3 op de hak"