hotness 0
News

Column: Mijn droom is Assassin's Creed in de Benelux

En het is prima mogelijk

Gepost door

Een groep soldaten komt bij elkaar. Ze zijn op zoek naar een terrorist, omdat die een stel zeer gevaarlijke wapens heeft gestolen. Één zo'n wapen kan rustig een groot gebouw of een woonblok in de as leggen, terwijl hij gelanceerd wordt vanaf de andere kant van het continent. Kortom: dit is gevaarlijke shit. Maar waar moeten ze beginnen? Ze weten het niet. Tot één van de officieren haar hoofd opsteekt en zegt: Amsterdam.

Voor mij als Nederlander is dit het mooiste moment in games ooit. En dat is leuk, want ik zag het voor het eerst ongeveer twee weken geleden, toen ik over ging tot de niet al te lage aanschaf van Call of Duty: Modern Warfare II. Waarom ze zo op het woord Amsterdam komen heeft wel een beetje een rare betekenis. Volgens de makers van de game is deze woonplaats van de Nachtwacht een HUB voor alle kwaad dat de wereld kent. En haar idee blijkt vruchten af te werpen. In misschien wel het mooist gemaakte level in een Call of Duty game ooit (en ik denk ook wel de kortste) blijkt dat in Amsterdam bol staat van de 'shady' figuren van de Mexicaanse Cartels. Wie ooit heeft één van de vele executie-video's heeft gezien die de Mexicaanse kartels hebben gemaakt, weet hoe meedogenloos ze zijn en hoe erg we moeten blijven voorkomen dat ze iets in Nederland te zoeken hebben. Helaas is de waarheid dat ze al in Nederland zijn. De politie in Nederland heeft al meerdere malen hun zorgen geuit over de ontwikkeling dat ze hier zijn voor de onze rijkelijke Chrystal Meth-productie. Voor het grote deel vind dat plaats in het zuiden van Nederland.

CoD Modern Warfare 2

Het gaat mij om Amsterdam in een game. Het voelde gewoon goed en deed mij denken aan iets dat ik enkele jaren gelden oppikte ergens. Ik weet niet eens meer waar. Ooit waren er plannen geweest om Amsterdam te betrekken in een game over de Gouden Eeuw. De tijd van ongeveer 1600 tot 1672, waarin Nederland aan de top van de wereld stond met ongeveer alles. De welvaart ging met gigantische sprongen omhoog en Amsterdam wist zich wereldwijd op de kaart te zetten. Ding ging soms met de harde hand, maar het is ze gelukt. Hier is overigens wel een klein probleempje.

Tegenwoordig is er enorm veel negativiteit over die tijd. Wat jij als lezer daarvan vindt, laat ik aan jou. Waar denk ik niemand omheen kan, is dat het een interessante tijd was waar heel veel is gebeurd. Amsterdam was de plaats waar Rembrandt van Rijn een miljarden imperium opbouwde zonder dat hij dat doorhad. Tegenwoordig zullen al zijn schilderijen bij elkaar miljarden waard zijn. Ook de wetenschap floreerde. Antoni van Leeuwenhoek vond microbiologie uit en dat is opvallend, want het was wel een flinke jongen voor een microbioloog. Spinoza werd één van de grootste filosofen van zijn tijd. Nederland was constant in oorlog in die tijd en het is verbazingwekkend hoe knap het geweest is dat het kleine land om Amsterdam heen zich zo goed heeft kunnen redden in de wereld. Vooral op zee zijn er bizarre overwinningen geboekt. Verder werd in die tijd in Amsterdam de beurs uitgevonden. De VOC, inmiddels bekend voor heel andere dingen, was het eerste beursgenoteerde bedrijf. Bijna iedere Amsterdamse middenstander had wel iets ingelegd, wat veel bewoners een mooie boterham gegeven heeft.

Amsterdam Skyline van de Gouden Eeuw

Amsterdam in die tijd was een bijzonder interessante plek en het verbaast mij dan ook niet dat één van de ontwikkelaars van Assassin's Creed ooit een muntje heeft opgeworpen om bij THQ een game te ontwikkelen met de naam Amsterdam 1666. Die titel heb ik één keer gehoord en ik heb er op de site van IGN iets over teruggevonden, hoewel het enorm beperkt is. Het komt erop neer dat er ooit een game gemaakt zou worden over de grote brand van Londen in 1666, maar uiteindelijk kwam er een trailer vrij van een game met de titel Amsterdam 1666. Ik hoop echter dat er op een dag een Assassin's Creed in Amsterdam zal komen die een verhaal vertelt over de Gouden Eeuw. Ik ben geen nationalist, maar het was in die tijd simpelweg de plaats waar het allemaal gebeurde.

Mocht er ooit iemand van Ubisoft, die toevallig Nederlands kan lezen, dit artikel zien, dan hoop ik dat hij de tip ter harte neemt en dat ze er bij Ubisoft een prachtige game van gaan maken.

Een kleine tien jaar geleden kwamen onderstaande beelden boven water, die beelden laten iets zien van Amsterdam 1666 die uit zou komen op de Xbox 360 en de PlayStation 3. Ik wil er wel bij vermelden dat dit nooit een officiële trailer is geweest.

0 reacties op "Column: Mijn droom is Assassin's Creed in de Benelux"