Special: Minibird Pop Top Controller

Controllers zijn nog wel eens onderwerp van gesprek op de Nintendo Switch. Met name de eerste generatie eigen Joy-Cons kampen met de nodige mankementen, zoals drifting of connectieproblemen. Tevens is een Joy-Con onderaan de streep natuurlijk niet de uitgelezen controller om games als Zelda langdurig te spelen. Nintendo heeft voor de pro’s onder ons wel de Pro controller uitgebracht, maar die is redelijk aan de prijzige kant. Minibird wil in dat gat in de markt springen met de uitgave van de draadloze Pop Top controllers.

De controller is in vier varianten verkrijgbaar. Een Batman-, Pickachu-, Fortnite en Mario-variant. De controller zijn qua features identiek aan elkaar, maar qua design dus totaal anders. De Batman-editie onderscheidt zich het meest door de plastic coating af te wisselen met rubber. Wil je de controller met dus dat kleine beetje extra grip, dan is dat de editie voor jou. Ondergetekende koos voor de roodblauwe controller van Mario. Die past immers het best bij Nintendo, toch?

Wat meteen opvalt wanneer de controller voor het eerst wordt opgepakt, is de grootte van het accessoire. De controller is natuurlijk groter dan een losse Joy-Con, maar zo’n 20% kleiner dan de Pro controller van Nintendo zelf. Voor een gamer van twee meter met relatief grote handen was dit dus wel een klein controllertje. Voor die doelgroep is de controller dan ook niet aan te raden. Bij volwassenen met kleine handen of kinderen zal de controller aanzienlijk beter in de hand liggen.

De Minibird Pop Top controller lijkt ondanks zijn grootte veel op de officiële Pro controller. Alleen de HOME-button moet ruimte maken voor een TURBO-button. Hierdoor is de HOME-button tussen de rechter analoge stick en de pijltjestoetsen terug te vinden. Via de TURBO-button kun A, Y, X of B versneld laten indrukken. Dit is handig wanneer je moet button bashen. Ook beschikt de controller over twee additionele knoppen achterop, die je zelf naar hartenlust kunt programmeren. Wat dat betreft zijn er dus genoeg opties.

De controller is draadloos te gebruiken en houdt het dan zo’n twaalf tot zestien uur uit. Je kunt er ook voor kiezen om met de bijgeleverde USB-C kabel de controller aan je Switch te verbinden. We hebben het dan wel over de dock en niet over het koppelen aan de handheld zelf. Het pairen gaat gemakkelijk en de verbinding met de Switch is stabiel. Er is geen input lag en de knoppen voelen goed aan. Het zijn de sticks die het meest aan kwaliteit inboeten ten opzichte van de officiële Pro controller. Er is namelijk een aardige deadzone waar te nemen, waardoor uiterst nauwkeurige bewegingen in games niet resulteren in het gewenste resultaat. Dit was te merken op de Switch zelf en toen ik de Minibird Pop Top controller uitprobeerde op de PC. Op de PC vergeleek ik de controller voor het gemak met de DualShock 4 en die analoge sticks bleken een stuk nauwkeuriger te zijn dan die van de Pop Top controller. Voor de echte prof is deze controller dus geen optie.

Al met al is de Minibird Pop Top controller eigenlijk alleen aan te raden voor kinderen die liever met controller dan met een Joy-Con spelen. Het is een degelijke controller die wel zijn minpunten kent. Met name de analoge sticks zijn niet van geweldige kwaliteit. Voor veel volwassenen zal de controller net te klein zijn. Mocht je met deze smetjes genoegen kunnen nemen, dan is het een financieel aantrekkelijk alternatief ten opzichte van de officiële Pro controller

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties

Games Headliner