hotness 31
Stelling
News

Stelling van de maand: De vele streams zijn beter dan grote events

Liever gespreid of gebombardeerd?

Gepost door

Ooit waren gamescom, E3 en de Tokyo Game Show dé grote evenementen waar gamers naar uitkeken. Het waren de grote momenten in het jaar, waarin massaal nieuwe games werden onthuld. Maar met de komst van Nintendo Direct, State of Play, de Paradox Game Show en meer is de relevantie van dergelijke events enorm afgenomen. Is dat een goed ding? We vroegen het onze redactie.

Stefan

Deze stelling vind ik wat lastig, want ik kijk zelden streams voor mezelf. Ik kijk eerder naar video's als gevolg van de streams over games die mij interesseren. Wel ben ik een aantal keer naar gamescom geweest, maar om nu te oordelen over wat beter is... Dat zou niet helemaal eerlijk zijn!

Sander

Ik ben een groot voorstander van streams. Vanuit je luxe zetel kijk je op gemak naar alles wat een ontwikkelaar heeft voor te schotelen. Wil je de spanning? Dan kijk je live. Wil je filteren? Dan kijk je achteraf. Je kiest bewust welke streams je wilt. Grote events hebben alleen maar als voordeel dat je games daadwerkelijk kunt uittesten, dat is zeker een verschil. De realiteit leert echter dat je vaak langer in de rij staat dan dat je met games bezig bent en dat maakt bezoekjes aan dit soort beurzen vooral frustrerend.

Wendy

Ik volg niet echt streams, maar volgens mij zijn grote events toch wat leuker voor de sfeer in de gamers community. Het samenbrengen van mensen met dezelfde interesses en alle leuke activiteiten in het echt. Daarnaast denk ik dat streams volgen ook leuk is als je liever thuisblijft om zo nog games te volgen en games te zien die je interesseren of je zelf graag speelt.

Gamescom

Peter

Ik ben pas laat begonnen met het live bekijken van de E3, maar wat was ik iedere keer weer onder de indruk. Ik vind het fijn op het moment dat een grote producer een beetje zijn best doet om iets behoorlijks op tafel te brengen. Ik weet de aankondiging van The Last of Us 2 nog. Er was een hele ruimte speciaal gebouwd voor de aankondiging. Een man speelde op de banjo in een soort provisorische dansruimte, waar vervolgens de trailer in afspeelde. Of Todd Howard die Fallout 4 aankondigde en ik springend op mijn stoel zat, terwijl ik niet eens zoveel met de franchise heb. Nu is het veranderd. Ze spugen er in een half uur dertig totaal nietszeggende trailers uit. Het laat maar weer zien hoe de digitale wereld werkt. Zoveel mogelijk meuk in zo kort mogelijke tijd. Vooral geen tijd verspillen aan sfeer en liefde voor het product. Nee hier een trailer zonder info en daar een trailer zonder info. Soms is er een ontwikkelaar die een toneelstukje opvoert hoe leuk het allemaal wel niet is en hoe geweldig zijn game wordt. Van mij mogen we zo snel mogelijk terug naar de presentatie van mensen die het kunnen en de producers die investeren in het tonen van een product dat ze miljoenen gaat opleveren.

Gianni

Ik volg geen van beide, maar als ik er toch één moet kiezen dan denk ik wel dat de grotere events mijn voorkeur krijgen. Sowieso kijken veel meer mensen uit naar events zoals E3 of Gamescom omdat daar gewoon veel meer rond te doen is. Ik denk dat mensen dit soort events ook effectief in hun agenda zetten om te volgen. Wie wil nu niet weten welke games of consoles ze op hun bord voorgeschoteld zullen krijgen.

Sil

Ik mis echt de omstandigheden van een jaar of acht geleden. Dankzij een degelijke online opzet konden grote evenementen als E3 gevolgd worden vanuit thuis, maar niet iedereen met een Twitch-kanaal kon erop meeliften. Nu kan ik zelfs als game-journalist vaak het overzicht niet meer goed houden. Niet enkel rond E3 zelf, waarin we afgelopen jaar tientallen streams hadden, maar ook door de rest van het jaar. Het was misschien niet goed voor mijn slaapritme, maar geef mij maar weer de ouderwetse E3 met een handjevol shows op verschrikkelijke tijdstippen. Dan werden de grote reveals immers geconcentreerd en kon ik weer eens écht hyped worden.

0 reacties op "Stelling van de maand: De vele streams zijn beter dan grote events"