hotness 0
goty
News

Stelling van de maand: Ieder jaar kijk ik weer uit naar de GOTY-lijstjes

De tijd van Game of the Year-lijstjes

Gepost door

Traditiegetrouw verschijnen er aan het eind van ieder jaar op diverse sites allerlei GOTY-lijstjes. Zo ook op GameQuarter, echter maken wij niet alleen een Game of the Year-lijst, bestaande uit een top 3 per redactielid, maar tevens ook een flop 3. Daarom legde we deze maand de volgende stelling voor: Ieder jaar kijk ik weer uit naar de GOTY-lijstjes

Stefan:

Normaliter kijk ik eigenlijk ieder jaar wel uit naar dit lijstje. Ik vind het leuk om mijn eigen lijstje samen te stellen, maar ik vind het ook boeiend om te zien welke games andere mensen nu vermakelijk vonden. Soms haal ik hier ook nog wel een game uit die ik vervolgens zelf ook speel. Dit jaar is het echter anders, want ik heb dit jaar maar weinig memorabele games gespeeld. Dit ligt aan diverse redenen, maar het ligt er ook aan dat er op een paar titels na voor mij niet zoveel bijzonders is uitgekomen.

Sil:

Dat ligt een beetje aan de aard van de lijstjes. De traditionele lijsten met de hoogste review scores lees ik niet. Daar kan ik immers prima een score aggregator voor raadplegen. Maar lijsten zoals wij ze doen, met persoonlijke impressies los van scores, die vind ik altijd een genot om te lezen, al is het maar om pareltjes te vinden die ik allicht had gemist.

360_F_359787703_WhdXTD06s0ftCv9UVPSrh92Qr7l8Vcsr

Peter:

December is niet mijn favoriete maand. Het is koud, iedere ochtend ga ik in het donker naar mijn werk en is het niet anders als ik terugkom. Als ik thuis ben en ik zet lekker de radio aan heb ik twee keuzes: voor de tweeduizendste keer de top tweeduizend of ik zit de hele dag naar die kutbellen te luisteren in al die afgrijselijke kerstliedjes. Aan het einde van de maand is altijd dat idiote feest waarbij men het nodig vind om een boom in huis te zetten en vervolgens elkaar lastig valt door samen elkaars afval op te eten, gevolgd door mensen die in de opvolgende week iets te graag met klappertjes rond willen lopen, omdat ze zelf geen 'pang' durven zeggen. Maar er is licht. Het einde van het jaar is in zicht en de lijstjes komen één voor één binnen. Alle lijstjes zijn altijd weer net even anders en dat maakt het leuk. Van sommige games heb ik niet gehoord en die koop ik dan met de Steam Sales, die meestal rond dezelfde periode valt. Zo mag het buiten koud zijn, maar binnen is het warm, ondanks die afschuwelijke kerstliedjes.

Sander:

GOTY-lijstjes laten mij doorgaans koud. Dat heeft er puur mee te maken dat er vaak weinig verrassingen op te vinden zijn. Vaak is het blockbusters die de show stelen. Games met gigantische budgetten die vaak genoeg juist heel mainstream aanvoelen. Lijstjes van de beste indie-titels of van redacties die écht onderzoek hebben gedaan naar de verborgen parels, die kunnen mijn aandacht wel trekken.

Ferdie:

Ik niet specifiek, het zijn vaak dezelfde games die je ieder jaar wel kan verwachten. Daarnaast vind ik dat weinig games me de laatste tijd echt boeien en dat zijn dan vaak de games die in die lijst staan.

Dave:

Ik vind GOTY awards en dergelijke compilaties altijd leuk. Vooral om op voorhand proberen te voorspellen en inschatten wat gaat winnen in de verschillende categorieën.

Ook vind ik het leuk om te zien of mijn persoonlijke favorieten in de prijzen vallen. Meestal zijn die lijsten en de nominaties ook best wel eerlijk vergeleken met andere media segmenten.

Gianni:

Ik hecht niet echt veel belang aan die lijsten omdat ik de meeste van die games overrated en overpriced vind. Ik volg meestal gewoon welke games de meest gestreamde zijn op Twitch. Dit geeft me veel meer voeling met wat populair is op dat moment.

0 reacties op "Stelling van de maand: Ieder jaar kijk ik weer uit naar de GOTY-lijstjes"