hotness 37
Co-op
News

Stelling van de maand: singleplayer games worden alleen maar leuker als ze een een co-op mode hebben

Moet alles maar sociaal zijn of mag je sommige dingen nog alleen doen?

Gepost door

Het komt nog weleens voor dat ik met mensen praat die vinden dat een game niet leuk is, omdat de singleplayer game niet met meerdere mensen gespeeld kan worden. De eerste vraag die ik dan krijg over games als ik ze aanbeveel, is: kan ik deze met meerdere mensen spelen? Ik zie al voor me hoeveel mensen Zelda: Breath of the Wild hebben gekocht, om er vervolgens achter te komen dat je die niet met je vriendin kunt spelen. Zullen mensen dan geld terugvragen zonder dat ze verder gaan met de game? Ik was benieuwd wat de redactie van GameQuarter vindt van co-op games en daarom is mijn stelling: singleplayer games worden alleen maar leuker wanneer ze een co-op mode hebben.

Peter

Persoonlijk ben ik een erg ouderwetse gamer. Ik doe graag alles alleen en als ik dan alleen thuis ben en alleen achter mijn computer speel, dan wil ik niet heel graag gestoord worden als ik een game speel. Voor mij is nog altijd het spelen van een game gelijk aan het doen alsof je iemand anders bent. Dat kun je het beste alleen doen. Ik vind het jammer dat met sommige games het noodzaak is dat je met meerdere mensen een soort singleplayer campaign moet spelen, omdat ik nu eenmaal niet de sociale contacten heb om dat te kunnen doen.

Sil

Get the fuck out. Ik speel voornamelijk singleplayer, omdat anderen doorgaans afbreuk doen aan de ervaring. Als ik ze dan ook nog niet eens verrot kan slaan of schieten kun je in de meeste gevallen de game het best niet aan me aanbieden. Games die volledig gebouwd zijn om samenspel, zoals It Takes Two zijn echter wel een uitzondering.

It Takes Two

Gianni

Ik vind niet dat de twee samen moeten gaan. Singleplayers die een sterke titel hebben, zoals Assassins Creed: Origins zouden voor mij niet beter zijn mocht het multiplayer bevatten. Integendeel, ik vind het juist beter, omdat je het spel kunt ontdekken op eigen tempo. Games zoals Red Dead Redemption vind ik dan wel weer beter dankzij de multiplayer, dus dan is voor mij die singleplayer story wat overbodig.

Ferdie

Singleplayer games worden wat mij betreft vaak wel beter met een co-op mode. Dat wil niet zeggen dat het altijd zou moeten. Het moet wel echt een aanvulling zijn waarop je dan echt samen een team bent en niet zomaar een extra speler bij je hebt. Kijk naar vroeger Operation Winback of Timesplitters. Dat waren co-op games die ik zelf niet eens wilde spelen zonder maatje. Grand Theft Auto is een voorbeeld van waar co-op geen must is. Negen van de tien keer een onbekende die alleen maar loopt aan te klooien. Dit brengt meer frustratie met zich mee dan iets anders.

Battletoads

0 reacties op "Stelling van de maand: singleplayer games worden alleen maar leuker als ze een een co-op mode hebben"