hotness 84
The Last of Us Serie
News

Vraag aan de redactie: van welke game zou je graag willen dat er een film of serie wordt gemaakt?

Het succes van The Last of Us smaakt naar meer

Gepost door

De HBO-serie The Last of Us heeft eindelijk laten zien dat van games ook wel een redelijke serie te maken is. Eerder waren er al wel animatieseries, zoals Castlevania, Arcadia en Cyberpunk 2077: EdgeRunners, maar kwalitatief hoogstand door mensen gespeeld materiaal was moeilijk te vinden. Het is niet opvallend. Games en films zijn twee verschillende media die moeilijk met elkaar te verbinden is. Toch heeft The Last of Us laten zien dat het kan en daarom is mijn vraag aan de redactie: van welke game zou je graag willen dat er een film of serie wordt gemaakt?

Sil

Het is waarschijnlijk een vreemde keuze, maar mij lijkt een show gebaseerd op The Stanley Parable geweldig. Met de originele verteller en Ryan Reynolds als Stanley die na elke loop meer verandert van stille hoofdpersoon naar sassy ass die in discussie gaat met Narrator.

The Stanley Parable: Ultra Deluxe

Ferdie

God of War lijkt mij een toffe aanvulling, het valt in het genre van soort vikings en ook fantasy. Kratos is een personage welke zich leent voor goede storylines, maar ook gewoon hersenloze en gruwelijk actie. Maar dat komt er al aan. Daarom zou zou GTA 5 wat mij betreft ook een mooie aanvulling zijn met de Rise van Franklin(boy from the block) en dan de psycho Trevor, welke natuurlijk bizarre plottwists kan verzorgen.

God of War

Stefan

Er zijn een aantal games waar ik wel een serie of film van zou willen zien. Denk aan bijvoorbeeld GTA en Ghost of Tsushima. Een beetje de “standaard” games waar deze behoefte voor geldt. Daarnaast lijkt het mij voor de kleinere onder ons tevens leuk om een nieuwe film of serie van Ratchet & Clank te kunnen bekijken.

Grand Theft Auto 5

Dave

Resident Evil! "Wat zegt die nu?!" Hoor ik je denken. Er zijn reeds zoveel Resident Evil films en zelf tv shows met de recentste Netflix-fiasco. Maar de waarheid is dat geen enkel van de reeds bestaande content enige eer doet aan deze franchise. Heel wat Resident Evil games hun story zijn super cheesy en corny qua inhoud. Maar in de kern van deze serie zitten elementen waar de fans van houden, die gewoon vragen om een deftige verfilming. De mogelijke producers moeten gewoon eens goed kijken naar HBO's The Last of Us en zich houden aan het script van hun bronmateriaal en dan hebben ze gegarandeerd een hit te pakken.

Resident Evil Village

Peter

In games is er een overvloed aan apocalyptische spelwerelden, maar in films en series is dat nog altijd een beetje lastig. Vaak zit het voor mijn gevoel te dicht bij het heden, zoals het geval is bij The Last of Us of Walking Dead. Ik wil dan ook weleens een film of eventueel een serie zien, die echt een smerige apocalyptische wereld toont. Eentje waarvan al heel snel heel duidelijk is dat de mensheid zijn beste tijd gehad heeft en die ook nooit meer terugkomt. Er is dan één spelwereld die ik kan bedenken en dat is die van de oude Fallout-serie. Deze games lieten een wereld zien waar overduidelijk was dat de mensheid gebroken had met alle vooruitgang die het heeft weten te boeken in de eeuwen ervoor. De spelwereld was smerig, mensen hadden het empathisch vermogen van een oorwurm en prostitutie was heel normaal. Prima om een lekkere donkere film van te maken, allicht als de finale van de aankomende show van Amazon?

Fallout 2

0 reacties op "Vraag aan de redactie: van welke game zou je graag willen dat er een film of serie wordt gemaakt?"