hotness 0
News

Aaron Greenberg gaat in op toekomst Xbox en games op Project Scorpio

Gepost door

Aaron Greenberg, hoofd van de marketing bij Xbox, was op de Gamescom te gast bij de redacteuren Van de websites IGN en Engadget. In de interviews die hij gaf kwam een hoop naar voren over de toekomst van Xbox.

Met de komst van Project Scorpio zal Microsoft haar eerste stap richting de toekomst zetten. Volgens Greenberg is het namelijk achterhaald om met generatie consoles een hele catalogus aan games achter te laten, omdat ze niet meer compatible zijn met de nieuwe generatie. In de toekmost wil Microsoft daarom sneller updates uitvoeren van de hardware, waardoor alle games toegang hebben tot de games.

Met de backwards compatability van de Xbox One geeft hij aan dat Xbox één groot ondersteund systeem moet blijven. Zelfs op Project Scorpio, de krachtige console die VR- en 4K-gaming zal gaan ondersteunen, zullen geen exclusieve games uitkomen.

Daar moet wel een kleine kanttekening bij gemaakt worden, want aangezien de Xbox One en Xbox One S geen virtual reality ondersteunen, zijn deze games wél alleen speelbaar op de Scorpio. Andere accessoires, zoals Kinect en de controllers blijven wel compatible.

Greenberg gaf overigens aan dat de Xbox One S een ‘vroeg succes’ is, aangezien de console na de release deze maand al uitverkocht is. Dit najaar verschijnen de 500GB en 1TB versie, naast de 2TB versie die al is uitgebracht.

0 reacties op "Aaron Greenberg gaat in op toekomst Xbox en games op Project Scorpio"