hotness 0
NBA  2K24
News

Advocaten van Take-Two claimen dat virtuele valuta geen eigendom van de koper is

Take-Two strikes again

Gepost door

2K en moederbedrijf Take-Two werden in november 2023 aangeklaagd in een class action-rechtszaak wegens microtransacties.

De rechtszaak tegen de videogame-uitgever stelt dat Take-Two en  2K hun gamers beroven die virtuele valuta (VC) kopen met echt geld voor de NBA games, want men loopt namelijk het risico deze te verliezen elke keer dat 2K één van zijn gameservers afsluit.

De advocaten van Take Two voerden aan dat “VC niet het eigendom van de gamer is. In plaats daarvan zijn in-game VC een fictief iets gemaakt door uitgevers, onderworpen aan de servicevoorwaarden en gebruikersovereenkomsten van de uitgevers.”

Take-Two probeert nu via hun End User License Agreement [EULA], waarin staat dat het bedrijf het recht heeft om zijn virtuele valuta “naar eigen goeddunken” te beheren, reguleren, controleren, wijzigen, opschorten en/of elimineren, de rechter(s) te overtuigen dat zij niks verkeerd doen en in hun volste recht staan.

NBA 2K24 Cover

2K heeft ook op de rechtszaak gereageerd door de Terms of Service voor NBA 2K24 te veranderen. Deze veranderingen gaan in van af 28 februari 2024. Dit doen ze om zichzelf te beschermen tegen toekomstige class action-rechtszaken over microtransacties.

De rechtbank zal in maart 2024 beslissen of de zaak al dan niet wordt voortgezet. Als deze rechtszaak door gaat kan dat nog wel eens grote gevolgen hebben voor uitgevers.

Zodra we meer weten zullen we het hier posten.

0 reacties op "Advocaten van Take-Two claimen dat virtuele valuta geen eigendom van de koper is"