hotness 0
Vision Pro Cover
News

Apple kondigt indrukwekkende nieuwe VR-bril aan

Dit meer dan een uitbreiding op gaming

Gepost door

Dat Apple tijdens de WWDC van gisteravond diens langverwachte VR-bril zou aankondigen, was al langer niet bepaald geheim meer. Meta kondigde snel de Rift 3 aan om het bedrijf voor te zijn. Maar goed ook, want in vergelijking valt die bril in het niet.

Belangrijk om hierbij te melden, is dat de Apple Vision Pro-bril ook niet een bril is die zich richt op consumenten zoals Meta dat doet. Het is bedoeld voor professionals en dat valt te zien aan het prijskaartje van $3499.

Wat je hiervoor krijgt, is een VR-bril met één scherm per oog dat 4K overschrijdt en een scherm aan de buitenzijde. Hierop worden jouw ogen geprojecteerd zodat je in Mixed Reality-stand kunt praten met mensen zonder dat je de bril af hoeft te zetten. Om dit goed te laten werken, heeft Vision Pro vijf sensoren en twaalf camera's die de boel in de gaten houden, zodat je kunt surfen op het internet, vergaderen of vrijwel alle andere dingen die je op een smart device doet, puur met je ogen die als cursor dienen en jouw handen die functioneren als de knoppen van de muis. Dit alles wordt aangestuurd door een nieuwe chip genaamd R1, welke ervoor moet zorgen dat ook ''gaming verder ontwikkelt op Vision Pro,'' aldus het bedrijf.

Als we kijken naar dat aspect, lanceert het device met een hoop titels. Alle games die op Unity draaien, kunnen worden gespeeld via Vision Pro. Hiernaast zullen meer dan honderd Apple Arcade-titels, waaronder NBA 2K23, ook vanaf dag één beschikbaar zijn. Deze stuur je niet met enkel je handen aan, maar kun je gewoon spelen met compatible controllers, waaronder de DualSense.

0 reacties op "Apple kondigt indrukwekkende nieuwe VR-bril aan"