Battlefield 2042 zal in-game aankopen gaan bevatten

22/10/2021
First-person shooter
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

Gisteren werd Battlefield 2042 officieel onthuld. Tijdens de presentatie van de nieuwste game in de Battlefield-reeks werd duidelijk dat de game microtransacties zal bevatten.

We kunnen toekomstige spelers van Battlefield 2042 gelukkig geruststellen! De in game aankopen leveren spelers geen (oneerlijk) voordeel op tijdens het spelen. De items die aangeschaft kunnen worden in Battlefield 2042 zijn enkel van cosmetische aard. De items die eventueel wel voordeel opleveren in de game zijn voor iedereen vrij te spelen, zonder extra kosten.

Microtransacties zijn in de huidige gamewereld een hot topic. Uitgevers zien microtransacties als een interessante bron van inkomsten. Naast de prijs die betaald wordt voor de aanschaf van een game levert dit uitgevers vaak nog een aardig pak centen op. Vooral bij free-to-play games zijn in game aankomen vaak in alle soorten en maten te vinden. Soms levert dit gamers een aanzienlijk voordeel op, maar vaak gaat het om cosmetische items. Ook de veel besproken lootboxen zijn een voorbeeld van microtransacties.

Battlefield 2042 verschijnt 22 oktober voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series en PC.
 

Discord

Hot
EnquĂȘte
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties

Games Headliner