hotness 0
News

Bekijk hier de veranderingen van de PlayStation 4 controller ten opzichte van de PlayStation 3 controller

Gepost door

De next-gen consoles lijken in te gaan slaan als een bom. De Xbox One en bijbehorende controller werden op 21 mei uit de doeken gedaan, daar de PlayStation 4 al eind februari het licht zag, ten minste, de controller dan. Het is nog steeds gissen naar het design van de PlayStation 4, maar om het pijnlijke wachten enigszins te verzachten hebben onze concullega's van PS4Daily een interessante GIF animatie tevoorschijn getoverd waarmee de verandering van de DualShock 3 naar de DualShock 4 in beeld wordt gebracht.

Wat direct opvalt is dat in zo goed als ieder opzicht verschillen te vinden zijn. De nieuwe controller is groter en ronder ten opzichte van de DualShock 3. Dit zal ongetwijfeld enkele dagen van gewenning met zich meebrengen, gezien het feit de DualShock al jaren, wanneer men de kleine wijzigingen weg denkt, hetzelfde is gebleven. Hopelijk ligt de DualShock 4 uiteindelijk net zo lekker in je hand als de DualShock 3, waardoor het omleggen van Helghast onveranderd genieten blijft. 

De PlayStation 4 controller heeft, zoals bekend, enkele verbeteringen, te weten digitale knoppen en triggers die meer drukpunten kennen. Bovendien verwelkomen we een gloednieuwe touchpad en de nu al populaire 'Share' button. Het uitdelen van headshots of het maken van wonderschone doelpunten zal nooit meer hetzelfde zijn wanneer je bedenkt dat alles straks direct naar je vrienden kan worden gestuurd. Zorg er dus voor dat je niet wordt vernederd door een van je vrienden, zodat hij het je niet tegen je kan gebruiken voor de rest van je leven. Andersom daarentegen kan natuurlijk geen kwaad!

De PlayStation 4 zal geen PlayStation 3 controllers ondersteunen, dus begin alvast met het nemen van afscheid. Welke controller prefereer jij toe nu toe?

0 reacties op "Bekijk hier de veranderingen van de PlayStation 4 controller ten opzichte van de PlayStation 3 controller"