hotness 0
EVE Online Cover
News

CCP kondigt nieuwe expansion en module aan voor EVE Online

Havoc bouwt verder op de MMO en Vanguard zet ons op de frontlinies

Gepost door

Op EVE Fanfest 2023 heeft CCP Games onthuld dat er, tot niemands verbazing, een hoop nieuwe content onderweg is naar EVE Online. De belangrijkste hiervan zijn Havoc, een nieuwe uitbreiding voor het spel, en Vanguard, iets wat men een module noemt.

Laten we beginnen met Havoc. Deze uitbreiding voor EVE Online verschijnt 14 november en brengt ons naar New Eden om de frontlinies te verstoren. Engel Cartel en de Guritas piraten rekruteren Capsuleers om dit te bereiken en het is aan spelers of ze gehoor willen geven aan deze oproep, en op deze wijze toegang krijgen tot de speciale factiewinkels waar nieuwe schepen zoals de Angel Titan, evenals nieuwe Battlecruisers en Destroyers, te vinden zijn.

Natuurlijk ligt de keuze bij jou als speler en heb je gewoon de optie om het heelal te verdedigen tegen deze kwade krachten. Je krijgt dan niet hun voertuigen, maar wel een hoop conflicten met de piraten in dienst van Cartel. Wat je tevens krijgt, is de algemene quality of life updates, nieuwe customization-opties en de verbeteringen die de nieuwe Carbon Engine op een later moment gaat introduceren.

Naast Havoc werd ook Vanguard aangekondigd, een uitbreiding op EVE die men zelf omschrijft als een module. Dit omdat deze niet voortbouwt op de MMO, maar er een compleet nieuwe multiplayer FPS aan toevoegt. Hierin worden spelers een Vanguard, een kloon gemaakt voor oorlog, die vecht op New Eden in de hoop zijn vrijheid terug te winnen.

Spelers zullen alleen of in teams afdalen naar de planeet om missies te voltooien, grondstoffen te verzamelen en te vechten met zowel NPC's als andere spelers, ieder met hun eigen doelen. Vanguard is verbonden met EVE Online en gebeurtenissen in beide hebben invloed op de ander door de corruptie van Cartel die zich over het slagveld verspreidt door de acties van spelers. In de toekomst zal hier verder op worden voortgebouwd met nieuwe content en een grotere wisselwerking.

Voor Vanguard is nog geen release date bekend, maar spelers zullen in december al een voorproefje kunnen krijgen via een test die open is voor het publiek.

''Impact op spelers is de focus in het derde decennium van EVE Online. We willen dat spelers de impact van hun bijdragen zien en voelen in New Eden en zich gehoord voelen,'' legt Bergur Finnbogason, de Creative Director van EVE Online, uit. ''Met EVE Online: Havoc bieden we nieuwe keuzes en conflicten die hun identiteit in New Eden in twijfel trekken. Verspreiden ze corruptie of houden ze vast aan traditie? Zoeken ze persoonlijke winst of leggen ze zich toe op hun versie van het grote goed? En natuurlijk zullen we uitkijken naar wie de eerste is die de magnifieke Angel Titan bouwt!''

''Games bouwen met een gepassioneerde community is hoe we ons beste werk leveren,'' voegt CEO Hilmar Veigar Pétursson hier aan toe. ''Terwijl we bezig blijven met het uitbreiden en uitdiepen van ons universum in EVE's derde decennium met verbonden ervaringen, is het met groot plezier en opwinding dat we EVE Vanguard onthullen. Vanaf 2024 zullen er meerdere kansen zijn voor spelers om het te ervaren en feedback te geven op ons werk. Samen vervullen we de ultieme science-fiction-ervaring over twee verbonden werelden. Zoals het boven is, is het ook onder.''

0 reacties op "CCP kondigt nieuwe expansion en module aan voor EVE Online"