hotness 9
Touhou Spell Carnival Cover
News

Compile Heart gaat aan de slag met Touhou Project

Het resultaat noemt men Spell Carnival

Gepost door

Touhou, een open IP waar iedereen mee aan de slag mag, is als een droom voor kleine ontwikkelaars. Zij kunnen immers meeliften op een bekende naam en hoeven niet zelf een wereld en karakters te bedenken, waardoor ze zich kunnen focussen op gameplay.

Niet enkel kleine ontwikkelaars profiteren hier echter van. Compile Heart, de ontwikkelaar achter games als Omega Quintet, Dark Rose Valkyrie en natuurlijk de vele Neptunia-titels, is er ook mee aan de slag gegaan en het resultaat is een mix tussen een bullet hell en een tactical RPG met de naam Touhou Spell Carnival.

Hoe deze bijzondere combinatie zich naar gameplay vertaalt is moeilijk te zeggen. Hieronder kun je de announcement trailer en de eerste batch screenshots vinden, maar beide laten een hoop vragen onbeantwoord. Hetzelfde kan overigens worden gezegd over de Limited Edition, welke nu via de website van uitgever Idea Factory te reserveren is, maar waarvan nog niet bekend is wat het gaat bevatten. Voor nu lijkt de kat uit de boom kijken dus wijsheid te zijn.

0 reacties op "Compile Heart gaat aan de slag met Touhou Project"