hotness 0
Fortnite Cover
News

De nieuwe age ratings van Fortnite zorgen voor chaos

Vooral skins zijn een probleem

Gepost door

In een poging om de geldboom genaamd Fortnite in leven te houden, is Epic Games bezig om het spel te evolueren richting een user generated-ervaring vergelijkbaar met Roblox. Spelers kunnen hierin hun eigen games maken en delen, maar dan wel met de veel meer volwassen graphics en toolkits van Fortnite en Epic. Het had zo mooi kunnen zijn.

In de praktijk blijkt namelijk dat de transitie een hoop onverwachte problemen met zich meebrengt voor spelers, welke voornamelijk terug te leiden zijn naar de age ratings die ermee gepaard gaan. Omdat spelers nu zelf content mogen maken, krijgt deze content verschillende ratings. Denk hierbij aan E for Everyone, E10+ voor tien jaar en ouder of Teen, de rating die Fortnite zelf heeft. Een logisch systeem, zover als dat het games of andere creaties betreft. Het treft echter ook skins en daar wordt het lastig.

Neem als voorbeeld de skin hieronder genaamd Meowscles. Een onschuldige kat met spieren klinkt als iets waar kids best mee kunnen dealen toch? Nee, want als je goed kijkt heeft hij een holster met vuurwapen. De skin heeft daarom een Teen rating en mag niet worden gebruikt in games die een lagere rating hebben of eilanden die deze hosten. Saillant detail is dat Michael Myers, de hoofdpersoon van de Halloween-films, geschikt is voor het hele gezin!

Fortnite Meowscles

Nu denk je allicht dat mensen zich aanstellen. Een andere skin gebruiken is immers een kleine moeite toch? Dat is zeker waar. Fortnite heeft zich echter groots gemaakt met diens skins en veel spelers hebben echt geld uitgegeven om hun favorieten te bemachtigen. Ze willen die daarom ook kunnen gebruiken in alle aspecten van het spel, waar ze in worden belemmerd. Dat blijft een klein ongemak op papier, maar het emotionele aspect kan hier niet genoeg benadrukt worden.

Epic Games heeft lucht gekregen van de onvrede en heeft beterschap belooft, al bagatelliseert het ook de kwestie. Zo wijst het op het feit dat slechts 7% van de skins een Teen rating hebben. Dat is echter een vrij nutteloos cijfer, daar dit niets zegt over hoeveel deze skins worden gebruikt. Als 20% van de spelers als een variant van Meowsclus door het leven wil gaan, blijft dat immers toch 20%.

Voor de toekomst belooft het een systeem waarbij skins worden aangepast aan de rating van een eiland of game. Ons voorbeeld zou bijvoorbeeld dan zijn geweer thuis laten. Een logisch systeem dat helaas wel de nodige tijd kost, vermoedelijk door hoeveel skins moeten worden nagelopen, daarom zal het pas in de loop van volgend jaar verschijnen. In de tussentijd kan GameQuarter bevestigen dat rondrennen als een banaan nog altijd geen problemen oplevert.

0 reacties op "De nieuwe age ratings van Fortnite zorgen voor chaos"