hotness 0
News

DICE stelt eerste seizoen Battlefield 2042 uit om aan spel zelf te sleutelen

Gepost door

First-person shooter Battlefield 2042 werd nou niet bepaald goed ontvangen door de gemiddelde gamer en ondertussen is het zo erg geworden, dat de oude games op PC meer worden gespeeld dan het nieuwste deel. DICE heeft daarom besloten om drastische maatregelen te nemen.

Op Twitter heeft het bekendgemaakt dat het eerste seizoen van het spel, dat nieuwe content en microtransacties met zich mee zou brengen, is uitgesteld naar het begin van de zomer. De ontwikkelaar heeft dit besluit genomen zodat het zich in de tussentijd kan focussen op de game zelf en problemen aan kan pakken die spelers er van weerhouden om die nog op te pakken, waaronder het gebrek aan voice chat, een verbeterde Portal mode en een verfijnd ping-systeem.

Wie had gehoopt dat deze problemen allen spoedig opgelost zouden worden, gaat dus van een koude kermis thuiskomen. De start van de zomer is immers pas op 21 juni, hetgeen betekent dat we nog makkelijk vijf maanden moeten wachten voor het spel in betere staat is.

Omdat DICE erkent dat het afhankelijk is van de spelers, zal het ook de manier waarop feedback kan worden ingediend verbeteren. Hiermee hoopt het data te verzamelen die het kan gebruiken voor het veranderen van onder andere maps.

Wie uitkeek naar het eerste seizoen en al het Year 1 pass had gekocht ter voorbereiding hierop, zal worden gecompenseerd met een speciale bundel met daarin een skin voor je specialist en zowel weapon als vehicle skins, een melee weapon en een Player Card. Deze bundel moet begin maart komen, samen met de volgende update.

0 reacties op "DICE stelt eerste seizoen Battlefield 2042 uit om aan spel zelf te sleutelen"