hotness 0
Fifa 23
News

EA Sports voegt een complete competitie toe aan Fifa 23

De National Women's Soccer League is toegevoegd aan het repetoire

Gepost door

In de Verenigde Staten is voetbal, in tegenstelling tot Europa, niet de populairste sport die er is. Als het komt op damesvoetbal, vinden ze aan de andere kant van de Oceaan de sport opeens stukken interessanter. De competitie is daar fel en dames moeten daar hard werken om te kunnen winnen. Het is dan ook een mooie aanwinst dat de belangrijkste professionele damescompetitie in de VS toe is gevoegd in FIFA 23.

Damesvoetbal is misschien niet van dezelfde kwaliteit als bij de heren, maar dat zie je niet terug aan de vechtlust. Hun wil om te winnen is even groot als bij de mannen en de populariteit van het damesvoetbal neemt rap toe. Het is dan ook niet onlogisch dat EA SPORTS de belangrijkste professionele competitie heeft toegevoegd.

"De integratie van de NWSL in EA SPORTS FIFA 23 is een mijlpaal voor de bond, de speelsters en miljoenen voetbalfans over de hele wereld. We blijven de grenzen van het vrouwenvoetbal verleggen",aldus Jessica Berman, commissaris van de NWSL. "De atletes die de NWSL als thuisbasis hebben, horen tot de beste ter wereld en we kunnen niet wachten tot de fans zelf aan de aftrap staan in de game met de voetbalspeelsters die zij bewonderen. Het is een viering van de spelers en de competitie, waarvan het 11e seizoen op 25 maart van start gaat."

Vanaf 15 maart zullen de teams beschikbaar zijn in de Kick Off, Tournament Mode, Head to Head-seizoen / Co-op-seizoenen en Online Friendlies. Ook zijn er vier nieuwe stadions toegevoegd voor deze competitie.

"We vinden het belangrijk dat EA SPORTS zich blijft inzetten voor vrouwenvoetbal en onze samenwerking met zowel de NWSL als de NWSLPA is een volgende stap die we als organisatie nemen om de sport vooruit te helpen", aldus Andrea Hopelain, SVP of Brand, EA SPORTS. "We zijn toegewijd om het vrouwenvoetbal authentiek over te brengen aan miljoenen voetbalfans over de hele wereld."

Meghann Burke, Executive Director van de NWSLPA heeft gezegd: "Vandaag is een historische dag voor zowel onze speelsters als onze fans. Dit is een spannende tijd voor vrouwenvoetbal, en we kijken uit naar de samenwerking met EA SPORTS om de sport te promoten en nieuwe mogelijkheden te creƫren voor de fans."

0 reacties op "EA Sports voegt een complete competitie toe aan Fifa 23"