Er is een animatieserie van Final Fantasy IX op komst

Final Fantasy IX
01/01/2016
16/02/2001
01/01/2016
RPG
nee
PC, PSone, iPhone

Het Franse bedrijf Cyber Group Studios is bezig met de productie van een animatieserie gebaseerd op Final Fantasy 9. Dit valt te lezen op Kidscreen.

Pierre Sissman, de CEO van Cyber Group Studios, laat tegenover de website weten dat men nu bezig is met het afronden van het plan, dat het in de komende maanden wil gaan voorleggen aan televisiezenders en / of stream services. Hoeveel afleveringen gepland staan en hoe lang die per stuk gaan duren is nog niet bekend, maar we weten wel dat de doelgroep acht- tot dertienjarigen is. Verwacht dus niet dat het allemaal té serieus gaat worden.

Naast het produceren van de show, zal CGS ook allerlei gerelateerde zaken op zich nemen als onderdeel van de overeenkomst met Final Fantasy-bezitter Square Enix. Hierbij kun je denken aan distributie en merchandise, evenals het licenseren van andere partijen om dat te doen.

Volgens Sissman was Final Fantasy naar het kleine scherm brengen een logische keus: ''De games hebben een groot potentieel om samen ervaren te worden. Voor zij die Final Fantasy IX kennen, wordt dit een introductie. En voor de vele anderen die het niet kennen, zal dit ze onderdompelen in een universum waar ze van zullen houden.''

Bron: Kidscreen

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner