Gamescom gaat door in hybridevorm, Geoff Keighley keert terug

Gamescom zal ondanks het coronavirus dit jaar plaatsvinden, zo hebben zowel de organisatie als Geoff Keighley bekendgemaakt.

Keighley was vorig jaar de presentator van gamescom Opening Night Live en zal die rol wederom op zich nemen in 2021. Dit liet hij weten vlak nadat de organisatie massaal mails uitstuurde naar de pers en mensen die voorheen de beurs bezochten, waarmee ze lieten weten dat de beurs er dit jaar iets anders uit gaat zien.

Voor 2021 is gekozen voor een hybride-evenement. Dit betekent dat er gewoon wat te beleven valt in de Koelnmesse, maar dat er ook een hoop digitale activiteiten zijn. Daarnaast zijn speelsessies op locatie via digitale wachtrijen ingeregeld, zodat lange wachtrijen worden voorkomen.

''Aan het eind van de zomer streven we erna om eindelijk een on-site gamescom mogelijk te maken voor de fans,'' vertelt Felix Falk, Managing Director of game, co-organiser van gamescom. We zullen hierbij dit jaar een focus plaatsen op superfans en het on-site testen van de nieuwste games. Tegelijkertijd zal gamescom 2021 wederom miljoenen mensen wereldwijd bereiken door middels van verder ontwikkelde digitale platformen. De resultaten van de onderzoeken bevestigen dit concept, dat we hebben ontwikkeld in nauwe samenwerking met vele van de belangrijkste exposanten. Zonder twijfel zijn de voorbereidingen voor alle betrokken mensen veel veeleisender dan normaal gezien de speciale situatie. Maar het enthousiasme van de gaming community maakt deze inspanningen de moeite waard.''

Zoals kunt lezen, heeft Felix er in ieder geval al zin in. En hij is niet de enige. Ook Oliver Frese, Chief Operating Officer of Koelnmesse, kan niet wachten. ''Ons doel is om gaming fans on-site in Keulen en online wereldwijd een zeer aantrekkelijk platform aan te bieden en we werken er keihard aan om exact dat dit jaar te bewerkstelligen. Ik heb er vertrouwen in dat we bezoekers en exposanten van gamescom 2021 een veilig en goed gevulde trade fair experience kunnen bieden met ons veiligheidsconcept: #B-SAFE4business, dat reeds getest is op kleinere evenementen. Tegelijkertijd zullen we gebruik maken van de ervaringen die we hebben opgedaan gedurende gamescom 2020 en andere beurzen als DMEXO @home om fans, bezoekers en exposanten online samen te brengen voor gamescom 2021. Want een ding is duidelijk: hybride evenementen zijn de toekomst.''

Discord

Hot
EnquĂȘte
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner