Gerucht: Nieuwe details PSVR 2 scheppen hoge verwachtingen

De website Upload.vr heeft bijzonder interessante details ontmaskerd over de nieuwe PlayStation VR-headset. Onder andere een veel betere resolutie, eye-tracking en zelfs het ontbreken van een aparte unit om de headset te kunnen gebruiken zorgen voor voor een rooskleurige toekomst.

De resolutie van de headset zou van een Full HD resolutie bij de huidige versie worden opgeschaald naar een totaal van 8,16 miljoen pixels. Dat is net iets minder dan de marktleider HP Reverb G2 momenteel te bieden heeft, maar meer dan de Oculus Quest 2. Daar blijft het echter niet bij. De headset zou simpelweg via een USB C-kabel aan de PlayStation 5 kunnen worden verbonden. Daarnaast zouden de camera's op de headset zelf de positie van de controllers in je handen in de gaten houden.

De eye-tracking zou er in combinatie met foveated rendering voor kunnen zorgen dat jouw focus op voorwerpen een hogere resolutie oplevert. Daarnaast kan de headset hiermee beter jouw expressies waarnemen, wat weer een meerwaarde zou zijn in onder andere multiplayergames.

Het is voorlopig nog even afwachten, want Sony heeft nog geen enkele van deze details vrijgegeven, noch bevestigd.

Bron: UploadVR

Discord

EnquĂȘte
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner