hotness 16
LudoNarraCon 2024
News

Het is bijna tijd voor LudoNarraCon 2024

Een festival om de verhalende game een veer in de bips te steken

Gepost door

Van 9 tot 13 mei staat Steam volledig in het teken van de LudoNarraCon 2024. Dit festival is op aarde gekomen om de verhalende game te vieren en de ontwikkelaars van deze games een podium te geven om te laten zien wat ze aan het doen zijn.

Ieder jaar komt in mei LudoNarraCon altijd weer met nieuwe aankondigingen over verhalende games. Dat is niet zo heel raar, aangezien dit feestje wordt georganiseerd door Fellow Traveler; een uitgever die zich heeft gespecialiseerd in games die zich vooral op het narratief hebben gericht.

Meer dan vijftig titels passeren in de vier dagen van het festival de revue, waaronder Citizen Sleeper 2: Starward Vector, Wandering Sword en Stray Gods. Ook zullen er voor het eerst speelbare demo's worden vrijgegeven voor games als Yes, Your Grace: Snowfall en REKA.

Het belangrijkste onderdeel van het festival is de zeventien uur aan gesprekken die gaan over het ontwikkelen van verhalende games, waarbij ontwikkelaars aan het woord zijn die echt iets te vertellen hebben over het onderwerp.

  • Tony Howard van de bekroonde studio Black Tabby Games, bekend van Scarlet Hollow en Slay the Princess.
  • Meredith Gran, de ontwikkelaar en maker achter Perfect Tides: Station to Station
  • Xalavier Nelson Jr. van Strange Scaffold, de studio die Space Warlord Organ Trading Simulator heeft ontwikkeld.
  • Josh Sawyer, Studio Design Director bij Obsidian Entertainment (Fallout: New Vegas & Pillars of Eternity) en directeur van Pentiment .
  • Sharna Jackson, onafhankelijk auteur, schrijfster van Die Gute Fabrik's Saltsea Chronicles en curator van ENSEMBLE.
  • Jon Ingold, medeoprichter en regisseur van inkle, bekend van A Highland Song
  • Jenny Windom, lid van het Wholesome Games team, met wie LudoNarraCon heeft samengewerkt om een subsectie van gezonde verhalende spellen samen te stellen voor de verkoop van 2024

Wil je erbij zijn? Vanaf 9 mei kun je genieten van de bergen content die geleverd worden voor dit festival. Om alvast in te komen heb ik hier een acht maanden oude trailer toegevoegd van misschien wel de meest geanticipeerde game van deze lijst: Citizen Sleeper 2: Starward Vector.

0 reacties op "Het is bijna tijd voor LudoNarraCon 2024"