hotness 0
iRacing
News

iRacing heeft een realistisch dynamisch weersysteem

Voor de eerste keer heeft iRacing meer dan een kwart miljoen abonnees

Gepost door

iRacing kan rustig de beste race simulator worden genoemd die op dit moment uit is. Er zijn weinig games die zo nauwkeurig de besturing van auto's na weten te bootsen dan deze game. Het is niet raar dat de game nu meer dan een kwart miljoen betalende abonnees heeft. In de meest huidige update hebben ze het weersysteem dynamisch gemaakt en daarmee is de simulator nog realistischer dan hij al was.

Op de website van iRacing wordt meer uitgelegd over dit nieuwe weersysteem. Het lijkt erg op de systemen die grote AAA-titels als Gran Turismo, Project Cars 3, Forza Motorsport en de F1-serie al hebben. Tijdens het racen is het mogelijk dat het weer zomaar om kan slaan, waardoor het uitdagender wordt om flexibel te kunnen reageren op dergelijke systemen.

"Het nieuwe weersysteem van iRacing is een van de grootste innovaties in de geschiedenis van niet alleen ons product, maar ook van simracen en zelfs gaming als geheel," zegt iRacing president Tony Gardner. "Ons team heeft meer dan drie jaar besteed aan het ontwerpen en ontwikkelen van een compleet nieuw weersysteem om onze gebruikers de meest realistische ervaring in sim racen te bieden. We zijn erg blij met de reacties van onze community, waaronder het vestigen van een nieuw record voor actieve gebruikers, en we kunnen niet wachten om de ontwikkeling in toekomstige releases voort te zetten!"

Ook de details wat dit betekent voor het racen zijn veranderd. Zo is de manier hoe regen op de banden en het asfalt reageert zo realistisch mogelijk gemaakt. Ook zijn de weersverwachtingen zo realistisch als het maar zijn kan. Als er regen wordt voorspeld in een 24-uurs race, dan kun je daarop anticiperen, maar het weer kan grimmiger zijn dan je verwacht.

0 reacties op "iRacing heeft een realistisch dynamisch weersysteem"