hotness 27
Sea of Thieves Cover
News

Is Sea of Thieves nu al aan het zinken op PlayStation 5

Davy Jones' locker komt dichterbij

Gepost door

De lancering van live-service Sea of Thieves op PlayStation 5 leek een schot in de roos voor Microsoft, die kijkt naar het uitbreiden van zijn publiek via andere platformen. De game trok zoveel publiek, dat je moest wachten om in de beta te komen en ook nadien zag je iedereen de game spelen.

Een hoop van die spelers zijn echter niet blijven hangen, zo blijkt uit statistieken van True Trophies. Die melden dat 58,66% van de spelers de game na een maand tijd heeft laten vallen, gebaseerd op een sample group van ruim 3.1 miljoen spelers die hebben bestudeerd.

Natuurlijk is een afname in spelers normaal. Vlak na release is er een hoop interesse en zullen mensen de game proberen. Het zal echter niet bij iedereen in de smaak vallen, waardoor een percentage weg zal vallen. Daar Sea of Thieves echter een premium-titel is, hetgeen betekent dat je ervoor moet betalen voor je speelt, zal dit een kleiner percentage zijn dan bij de vele free-to-play-titels die je zonder enige investering kan uitproberen, zoals Xdefiant en MultiVersus, welke nadien ook zijn verschenen.

Wat extra zorgwekkend is, is dat de playerbase zich vooralsnog niet lijkt te stabiliseren. Dit wel nodig om de game een toekomst op de lange termijn te geven op dit platform. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

0 reacties op "Is Sea of Thieves nu al aan het zinken op PlayStation 5"