hotness 0
News

Is Steam onderweg naar consoles?

Gepost door

Een van de grootste voordelen van PC gaming ten opzichte van console gaming, is ongetwijfeld Steam. Het platform van Valve is de thuishaven van een hele hoop spellen met al net zoveel hoge kortingen. Maar zou het platform wel eens naar consoles kunnen komen?

Had je ons die vraag gisteren gesteld, dan hadden we direct met nee geantwoord. Een uitspraak van Valve CEO Gabe Newell heeft ons echter aan het twijfelen gebracht. Gedurende een Q&A-sessie kreeg hij namelijk de vraag of Steam-games ooit hun weg naar console zouden vinden, waarop Gabe antwoordde dat we moeten wachten tot het eind van dit jaar.

Het publiek is natuurlijk direct geïntrigeerd, net als wij. De kans dat Steam zelf op consoles zal komen lijkt ons echter klein, gezien Sony, Microsoft en Nintendo zichzelf hiermee in de voeten zouden schieten. Newell zal dan ook waarschijnlijk naar iets anders verwijzen, zoals console-ports van Valve-games of een uitgebreidere samenwerking tussen de platformen. Maar zeker weten doen we het pas later dit jaar.

0 reacties op "Is Steam onderweg naar consoles?"