hotness 0
News

Je moet weldegelijk door de Mines of Moria in deze nieuwe Lord of the Rings-titel

Gepost door

Ogenschijnlijk uit het niets is The Lord of the Rings weer helemaal hot. Amazon heeft een nieuwe TV-serie, Electronic Arts én Warner Bros. werken aan nieuwe titels en nu mag ook een indie-ontwikkelaar met het IP aan de slag.

Het resultaat is een titel die zich afspeelt in 4th Age of Middle-Earth, welke begint direct na de War of the Ring. Het ergste scenario mag dan wel afgewend zijn, maar vrede is zeker nog niet teruggekeerd in Middle-Earth. De wezens die zich ooit onder Sauron verzamelde zijn nu verspreid en kunnen overal opduiken. Dat weerhoudt de dwergen er echter niet van om de Mines of Moria eindelijk terug te nemen.

Je had het waarschijnlijk al geraden, maar dit is jouw taak, al hoef je dat gelukkig niet alleen te doen. Grijp tot vier vrienden en ga samen op verkenning in een procedureel samengestelde wereld waarin je moet graven naar grondstoffen om zo een basis te bouwen en versterken. Maar ga niet te snel, want in de stilte van de mijn reist geluid ver en teveel herrie kan ongewenste gasten aantrekken. Bovendien moet je ook andere zaken doen, zoals jouw mannetjes voeden.

Return to Moria werd onthuld tijdens de Epic Games Showcase en zoals je daaruit waarschijnlijk al kunt opmaken, zal die exclusief verschijnen via dat storefront. Wanneer precies is nog niet duidelijk, maar de planning is op dit moment dat dit zal zijn ergens in de lente van volgend jaar.

''We zijn meer dan opgewonden om terug te keren naar Khazad-dûm,'' aldus Fredrica Drotos van Middle-Earth. ''Dankzij onze vrienden bij North Beach Games en Free Range Games, kunnen we samen diep in de Misty Mountains duiken rond deze tijd volgend jaar. We hopen dat jullie ons vergezellen.''

''Wij bij Free Range Games zijn ontzettend opgewonden dat we eindelijk The Lord of the Rings: Return to Moria mogen onthullen,'' voegt Free Range CEO Chris Scholz toe. J.R.R. Tolkien en al zijn creaties in Middle-Earth gaan ons nauw aan het hart en dit project biedt een geweldige gelegenheid om nieuwe ervaringen te maken vanuit een van de beste verhalen ooit geschreven. We overladen het spel met passie om het een onvergetelijke ervaring te maken.''

0 reacties op "Je moet weldegelijk door de Mines of Moria in deze nieuwe Lord of the Rings-titel"