hotness 0
Metal Gear Solid V: Ground Zeroes
News

Metal Gear Solid V 1080p op PS4; 720p op Xbox One

Gepost door

Kojima heeft bekend gemaakt dat de PlayStation 4-versie van Metal Gear Solid V: Ground Zeroes op papier grafisch beter is dan de Xbox One-versie. Dit zal hij op een later tijdstip aantonen middels een trailer. Daar waar negen van de tien ontwikkelaars weigeren één van de versies van hun game op te hemelen, daar lijkt Kojima daar dus geen moeite mee te hebben.

In het interview stelt Kojima dat de PlayStation 4-versie op een resolutie van 1080p draait, terwijl de Xbox One-versie het met een resolutie van 720p moet doen. De framerate van beide versies is wel identiek: deze zou op 60 fps liggen. De grafische specificaties van de current-gen versies liggen beide op 720p en 30 fps. Het is natuurlijk de vraag of het hier om een stabiele framerate gaat, of dat 30 fps de insteek is. Dit geldt overigens ook voor de next-gen versies.

Kojima lijkt niet te beseffen dat het hiermee een enorme sneer uitdeelt naar Microsoft. Als de ontwikkelaar namelijk zelf al zegt dat één van de versies beter is dan de ander, dan zal het voor diegene die beide consoles in huis hebben geen moeilijke keuze zijn welke versie een aanschaf waard is.

Hieronder is in ieder geval een GIF te zien waarop het verschil waar te nemen is tussen de next-gen versies. Weliswaar is het niet dezelfde locatie in de game waar de screenshots zijn genomen, maar er is wel een verschil waar te nemen. Via de bron van dit nieuwsbericht kun je alle screenshots zien en deze vergelijken. Hier kun je vervolgens zelf je conclusies uit trekken.

0 reacties op "Metal Gear Solid V 1080p op PS4; 720p op Xbox One"