hotness 0
News

Microsoft gaat voor gigantische overname van uitgever Call of Duty en Warcraft

Gepost door

Microsoft heeft via haar eigen blog laten weten dat het bijna uitgever Activision Blizzard heeft overgenomen. Het zou gaan om een gigantische overname voor een eveneens gigantisch bedrag van bij 70 miljoen dollar. Met de overname van Activision Blizzard zou Microsoft een gigantische slag slaan in de strijd om exclusieve content, aangezien Acitvision Blizzard onder andere Overwatch en Call of Duty onder haar hoede heeft.

Naast deze twee franchises zijn er nog wel meer bekende namen die exclusief zouden worden. Spyro, Guitar Hero, Crash Bandicoot, Tony Hawk, Warcraft, Diablo, Hearthstone en Candy Crush vallen ook allemaal onder Activision Blizzard.

Ook de studio's die onder de naam van Activision Blizzard handelen zullen worden overgenomen. Denk hierbij aan CoD-ontwikkelaars Infinity Ward, Sledgehammer Games en Treyarch. Met name het exclusief maken van Call of Duty zal een flinke klap zijn in het gezicht van Sony, dat tot op heden nog regelmatige exclusieve deals kon sluiten voor de populaire first-person shooter.

De overname van studio's is iets wat de laatste tijd vaker de revue passeert. Zowel Microsoft als Sony zijn bedrijvig, hoewel eerstgenoemde tot op heden grotere studio's heeft weten te strikken, waaronder ZeniMax/Bethesda.

0 reacties op "Microsoft gaat voor gigantische overname van uitgever Call of Duty en Warcraft"