Navid Khavari: ''Far Cry 6 is geen politiek statement over Cuba''

Far Cry 6
niet beschikbaar
nee
niet beschikbaar

Far Cry 6 is niet bedoeld als een politiek statement tegenover Cuba. Dit heeft Navid Khavari, de Narrative Director van de game, laten weten in een interview met TheGamer.

Dat men de mosterd bij Cuba heeft gehaald was vanaf de eerste trailer duidelijk en wordt ook niet door Khavari ontkend. ''De originele inspiratie was guerilla oorlogsvoering en de guerilla fantasie, die overduidelijk verbonden is met revolutie. Wanneer je het hebt over guerillas, denk je aan de guerilllas van de jaren 50 en 60. We zijn echt daarheen gegaan om met daadwerkelijke guerilla vechters te spreken die destijds hebben gestreden en werden verliefd op hun verhalen,'' zo valt te lezen in het interview. En daaruit zou je kunnen opmaken dat de game een ode aan het Amerikaanse land is. In een opvolging op zijn statement spreekt Khavari dat echter tegen.

''We werden ook verliefd op de cultuur en de mensen die we tegenkwamen. Toen we daaruit kwamen, hadden we niet het gevoel dat we Cuba moesten doen. We realiseerden ons dat het een gecompliceerd eiland is en onze game wil geen politiek statement maken over wat in Cuba specifiek gebeurt. Buiten dat halen we inspiratie van guerilla bewegingen wereldwijd en door de hele historie. Voor ons voelde het alsof Yara ons zou helpen bij het vertellen van dat verhaal, terwijl open kunnen zijn met onze politiek en visie.''

Zij die al wat langer meedraaien zullen bij het lezen van deze antwoorden mogelijk hun ogen ronddraaien en het afschrijven als een typisch PR-antwoord. Maar volgens de Narrative Director wil men wel zonder namen te noemen dieper ingaan op de stof. ''Een revolutie is complex en de mensen die eraan deelnemen zullen ook complex zijn. Ik gebruik de filosofie dat elk karakter zijn eigen hartslag heeft. Je moet hem alleen vinden. We hebben deze mengelmoes van complexe motivaties, wat we hebben geprobeerd te vertalen naar de gameplay en het verhaal. Dus qua toon bestond dat al. Maar voor ons wat het logisch om dit qua thematiek met de guerilla fantasie te verenigen.''

Maakt Far Cry 6 daadwerkelijk een statement over een gevoelig onderwerp zonder een specifieke groep aan de schandpaal te nagelen? Of gaat de release diens doel voorbijschieten om maar niemand te kwetsen? We ontdekken het dit najaar, wanneer Far Cry 6 op 7 oktober verschijnt.

Bron: TheGamer

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner