hotness 0
Game Mania Cover
News

Nieuwe bedrijfsformule van Game Mania resulteert in sluiting van hoop filialen

Ook deze redacteur mag afscheid nemen van zijn game-boer

Gepost door

Wie in de afgelopen maanden regelmatig een Game Mania is binnengelopen, zal ongetwijfeld zijn opgevallen hoe de winkels zijn veranderd. De rekken vol games hebben eerst plaats moeten maken voor een groeiende hoeveelheid merchandise en bordspellen, om vervolgens naar de wanden verplaatst te worden om ruimte te maken voor tafels in de winkels, waar bord- en kaartspellen kunnen worden gespeeld. Daarmee zijn de grootste veranderingen echter niet achter de rug.

Afgelopen weekend mocht GameQuarter vernemen dat de winkelketen voornemens is om gaandeweg een substantieel aantal filialen te sluiten in het kader van een nieuwe bedrijfsformule. De reden hiervoor is dat men de focus wil verleggen naar een kleiner aantal panden met een groter oppervlak, waar een groter aantal mensen kan plaatsnemen voor speelsessie in de winkel. Dit hebben meerdere werknemers van verschillende filialen die dit jaar de deuren gaan sluiten onafhankelijk van elkaar bevestigd aan onze redactie.

De sluiting zal niet overal op hetzelfde moment gaan plaatsvinden en hangt samen met het aflopen van overeenkomsten. Ook hebben we vooralsnog geen exacte aantallen als het aankomt op hoeveel winkels de deuren zullen gaan sluiten. Duidelijk is echter wel dat het herkenbare groen op geel gaandeweg steeds meer uit het beeld van de winkelstraten zal verdwijnen.

Na aanleiding van dit bericht, heeft GameQuarter contact gezocht met Game Mania, dat antwoordde met het volgende statement:

''Het is duidelijk dat er heel wat veranderingen plaatsvinden in hoe en waar we vandaag winkelen. Denk aan de mix tussen online en fysiek winkelen, de aantrekkingskracht van bepaalde winkelgebieden maar ook specifiek de digitalisering in de videogames sector.

Game Mania evolueert intussen al meer dan 30 jaar mee in deze dynamische en innovatieve sector. Het aanpassen van ons concept en optimaliseren van ons winkelnetwerk maken hier deel van uit. Het aantal fysieke vestigingen is de afgelopen jaren geleidelijk aan gedaald en dit zet zich voort in de nabije toekomst. Het gaat dan met name gericht om winkels waarvan de huurovereenkomst eindigt en die onvoldoende potentieel bieden voor een vernieuwd concept omwille van de regio, locatie in de stad en type pand.

Helaas kunnen we dus niet in elk lokaal winkelgebied fysiek aanwezig blijven. We begrijpen dat een sluiting een directe impact heeft op onze klanten. We informeren hen hier dan ook rechtstreeks over via verschillende kanalen en helpen hen uiteraard graag verder in nabijgelegen winkels en via www.gamemania.eu. Alle gespaarde XP coins, cadeau-en/of waardebonnen en garanties blijven vanzelfsprekend geldig.

We geloven in een toekomst waarbij zowel online als offline mekaar blijven versterken in een omnichannel aanpak. We zien ook veel interesse bij onze klanten in de markt van popculture merchandising, trading card en boardgames. De samenwerking met onder andere www.popd.be in een vernieuwd concept zoals in Antwerpen centrum en winkelcentrum Shopping 1 in Genk ziet er veelbelovend uit.

Game Mania blijft dus evolueren om onze klanten van vandaag en morgen welkom te heten in het universum waar zij fan van zijn.''

Als een voorbeeld van deze nieuwe formule, verwees de woordvoerder naar de opening van de nieuwe locatie in Genk, welke je kunt zien in deze video. En inderdaad is dat heel wat anders dan de winkels die je nu in de meeste steden ziet. Is dat een verbetering? Dat laten we aan iedereen zelf over.

0 reacties op "Nieuwe bedrijfsformule van Game Mania resulteert in sluiting van hoop filialen"