hotness 0
NVIDIA ACE
News

NVIDIA onthult ACE voor volledige gegenereerde NPC's

De volgende stap voor AI

Gepost door

Dankzij het succes van ChatGPT is AI in recente maanden voortdurend in het nieuws. Er is vrees dat AI te slim wordt, misbruikt wordt voor fake news en hoaxes en mensen gaat kosten in verschillende sectors. Waaronder gaming.

Dat die vrees niet volledig onterecht is, bewijst NVIDIA tijdens Computex 2023. Hier toonden ze ACE, hetgeen staat voor Avatar Cloud Engine, een AI-model foundry service die zelf reacties voor NPC's vormt door AI-modellen voor spraak, conversatie en animatie te combineren. Developers hoeven een enkel aan parameters, zoals verleden van het karakter, in te vullen en de AI vult dan aan hoe die zou reageren op bepaalde interacties.

"Generatieve AI heeft het potentieel om de interactiviteit die spelers kunnen hebben met gamepersonages te revolutioneren en de onderdompeling in games drastisch te vergroten. NVIDIA bouwt voort op onze expertise in AI en tientallen jaren ervaring in de samenwerking met spelontwikkelaars en loopt voorop in het gebruik van generatieve AI in games," aldus John Spitzer, Vice-President van ontwikkelaars- en performancetechnologie bij NVIDIA.

"Met NVIDIA ACE for Games kunnen de tools van Convai de latency en kwaliteit bereiken die nodig zijn om AI niet-spelbare personages op een kostenefficiƫnte manier beschikbaar te maken voor bijna elke ontwikkelaar," Purnendu Mukherjee, oprichter en CEO van Convai.

In de video hieronder, kun je een kort gesprek zien dat door middel van ACE is gegenereerd. Je kunt hierbij duidelijk merken dat een computer aan het roer stond, gezien de spraak niet erg natuurlijk klinkt. Als je het echter vergelijkt met AI van slechts enkele jaren terug, is het duidelijk dat er snel stappen worden gezet.

0 reacties op "NVIDIA onthult ACE voor volledige gegenereerde NPC's"