Ontwikkelaar PlayStation 5-exclusive Returnal vraagt om automatische updates uit te zetten

Ontwikkelaar Housemarque raadt spelers van de PlayStation 5-exclusive Returnal aan om tijdelijk de automatische update-functie op de PS5 uit te zetten.

Dit advies geeft de ontwikkelaar omdat Returnal vandaag om 21:00 Nederlandse tijd een patch krijgt. In Returnal is het niet mogelijk om je ‘run’ tussentijds op te slaan, hierdoor verlies je als gamer je voortgang zodra de console uitzet of zodra de patch voor de game geïnstalleerd wordt. Het is wel mogelijk om de game tussen de verschillende ‘runs’ op te slaan.

Returnal-spelers zetten nu de PlayStation in rustmodus om ervoor te zorgen dat de voortgang niet verloren gaat. In rustmodus download en installeert de PlayStation echter ook automatisch updates als deze optie niet is uitgezet. Na installatie wordt het spel opnieuw opgestart en raakt de voortgang van de huidige run verloren. Door deze optie uit te zetten gebeurt dit echter niet en wordt de update niet automatisch gedownload totdat je hier zelf voor kiest.

Spelers van de game hebben de ontwikkelaar gevraagd om tussentijds opslaan mogelijk te maken. Housemarque heeft aangegeven hiervan op de hoogte te zijn, maar heeft nog niet laten weten of hier gehoor aangegeven wordt.

De inhoud van de patch is nog niet bekend.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner