Pikachu promoot paleontologie in Japan

's Werelds bekendste Pokémon wordt sinds zijn enorme populariteit ingezet voor vrijwel elk denkbaar doel. Als mascotte van sportteams, tot het gezicht van schoonheidsproducten en natuurlijk speelgoed. En nu ook voor paleontologie.

Paleontologie is de officiële term voor het bestuderen van fossielen, iets waar fans van Pokémon ongetwijfeld bekend mee zijn. Fossielen maken immers al sinds de eerste generatie deel uit van de franchise. Het zijn die fossielen die zullen worden ingezet gedurende een tour door Japan, beginnende in Mikasa City Museum.

Bij deze reizende tentoonstelling zullen fossielen van echte dinosauriërs worden getoond naast fossielen van Pokémon, zodat fans van die serie meer kunnen leren over waar ze vandaan komen, iets wat ook te zien is op het officiële artwork van de tour, dat je onderaan dit bericht kunt bewonderen.

Het Pokémon Fossil Museum gaat in juli van start en loopt tot 20 september. Welke locaties wanneer worden aangedaan is nog niet bekend, maar we weten wel al dat je van tevoren moet reserveren als je erbij wil zijn. Maak je echter niet druk als je niet kunt, want volgend jaar moet het evenement worden herhaald.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner