hotness 0
Six Days in Fallujah
News

Six Days in Fallujah komt al snel in Early Access

Een door controverse geplaagde titel krijgt nu toch een release

Gepost door

Het heeft achttien jaar geduurd, maar de controversiële titel Six Days in Fallujah gaat nu echt het daglicht zien. Vanaf 22 juni zal de game in Early Access komen op Steam.

In 2005 werd de first person shooter Six Days in Fallujah aangekondigd en er werd meteen vrij emotioneel op gereageerd. Dit was ook rond de periode dat de slag om Fallujah en dit vonden de mensen niet zo'n goed idee. In 2009 werd de game dan ook helemaal afgeblazen.

Dit was in tegenstelling tot een andere shooter die als thema moderne oorlogsvoering ging gebruiken. Call of Duty 4: Modern Warfare wordt nu zelfs gezien als de succesvolste games ooit gemaakt. Het verschil met Six Days in Fallujah was dat de laatste meer op een documentaire wilde lijken, terwijl Call of Duty veer meer over the top actie was.

Nu is het alweer enige tijd geleden dat de slag om Fallujah is geweest en ziet de ontwikkelaar Atomic Games de kans om nu toch nog deze game uit te brengen.

Het gaat hier echter wel om moderne oorlogsvoering en is dan ook af te vragen of het goed gaat vallen bij gamers van dit moment. Dit is gezien de recente ontwikkelingen in Oekraïne geen onterechte zorg.

0 reacties op "Six Days in Fallujah komt al snel in Early Access"