Sluiting PS3 Store lijkt nu al voor problemen te zorgen

De beslissing van Sony om de PlayStation Stores voor PSP, PS Vita en PlayStation 3 volledig te sluiten voor nieuwe aankopen, was er een die op een hoop kritiek kon rekenen vanuit vrijwel alle hoeken. Maar een lichtpuntje was dat voor content die je reeds bezat feitelijk niets zou veranderen. De realiteit lijkt nu echter al anders uit te wijzen.

Spelers wereldwijd rapporteren immers dat games als Dante's Inferno,¬†Castlevania:¬†Lords of Shadows, LEGO¬†Star¬†Wars:¬†The Complete Saga,¬†Journey en Payday 2 geen patches meer ontvangen eens ge√Įnstalleerd via disc of PSN. Veel games zijn hierdoor een significant slechtere staat dan met alle extra's en in sommige gevallen deels onspeelbaar. Genoeg reden voor gamers om boos te worden, daar dit niet strookt met hetgeen wat Sony beloofd heeft.

Daar de PlayStation-fabrikant nog niet gereageerd heeft, is het niet met zekerheid te zeggen of het probleem met de patches door een fout komt of niet. Zo kan het te maken hebben met de voorbereidingen voor de sluiting, die lopende processen tijdelijk door de war gooien. En ook een probleem in een datacenter of een bug kan niet direct worden uitgesloten, vooral eens gekeken wordt naar de omstandigheden. Lang niet alle games zijn immers getroffen en in sommige gevallen is enkel een bepaalde versie (fysiek of digitaal) of regio getroffen. Dit zou een uitermate vreemd beleid zijn. Handmatig naar updates zoeken levert daarbij helaas ook niets op.

Daar het aannemelijk is dat dit probleem wordt verholpen, lijkt het niet nodig dat Sony direct het boetekleed aantrekt. Anderzijds is het begrijpelijk dat gamers op dit vlak weinig vertrouwen hebben in het bedrijf. Immers heeft het zich met de sluiting, de tijd die het gegeven heeft tot de sluiting en de communicatie naar ontwikkelaars rondom de sluiting meermaals van zijn slechtste kant laten zien en bewezen dat het weinig interesse heeft in alles wat nog te maken heeft met zijn oude platformen.

Wij duimen voor goed nieuws.

Bron: IGN

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties

Games Headliner