Take-Two Interactive in dispuut met ontwikkelaar It Takes Two over naam van de game

Hazelight Studios en Take-Two Interactive zijn in een dispuut beland omdat bij Take-Two Interactive het gevoel heerst dat de naam van de game It Takes Two teveel lijkt op de bedrijfsnaam van de uitgever. Het is niet zo dat Take-Two Interactive wil dat de naam van de game wordt veranderd, maar dat Hazelight Studios afziet van "Trademark Protection".

Trademark Protection wordt in Nederland ook wel de bescherming van handelsmerken genoemd. Dit wordt gebruikt om te voorkomen dat bedrijven misbruik gaan maken van de naam van een product, bedrijf of bedrijfslogo. It takes Two en Take-Two Interactive hebben veel gelijkenissen in de naam en dat vinden ze bij Take-Two Interactive zorgwekkend.

Mike Futter, een Amerikaanse Business-analist, vertelt op Twitter wat de claim van Take-Two Interactive precies inhoudt. De uitgever van met name de bekende Grand Theft Auto-games, wilt dat Hazelight Studios de naam It Takes Two niet beschermt. Wanneer Hazelight Studios de naam van hun nieuwste game wel gaat beschermen, betekent dat dat Take-Two Interactive bijvoorbeeld niet meer een motto zou kunnen gebruiken als "It's take-two".

 


Dit is niet uniek in de Verenigde Staten en ook niet bij Take-Two Interactive zelf. Zo meldt de site Eurogamer dat Take-Two Interactive diverse andere disputen over merknamen heeft in de Verenigde Staten. Woorden als "Rockstar", "social club" of "mafia" worden heel streng beschermd door de uitgever en ze spreken regelmatig andere bedrijven aan die iets hebben dat geassocieerd kan worden met de diverse namen waar Take-Two Interactive patenten op heeft.

Een voorbeeld is de merknaam "Think like a Rockstar". Dit was de merknaam achter een serie boeken over live optredens. De naam "Rockstar" valt in de merknaam en Take Two vond dit bezwaarlijk. Uiteindelijk is de merknaam gewijzigd aan de hand van een claim die Take-Two Interactive tegen ze was begonnen.

Een woorvoerder van Hazelight meldde aan Eurogamer dat hij geen reactie kan geven over een openstaand dispuut, maar dat het team wel denkt dat het opgelost kan worden.

 

Bron: Eurogamer

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner