Tencent investeert in Exit Plan Games

Hoewel het niet zo prominent in beeld komt als de overnames van Microsoft, is ook het Chinese Tencent hard bezig met zijn vingers in de gaming-pap te krijgen. Onder andere Riot Games, Turtle Rock Games en Epic Games zijn al (deels) in handen van de gigant.

De volgende waar diens ogen op gericht lijken te zijn, is het Poolse Exit Plan Games, de studio achter Bang-On Balls: Chronicles. Bij een derde investeringsronde heeft het bedrijf immers een flinke smak geld neergelegd en zich bereid getoond om in de verdere ontwikkeling te helpen.

''Natuurlijk is Tencent niet zomaar een investeerder. Het heeft uitgebreide kennis over games, waarmee het een kleine indie game developer als ons kan helpen met alles van testen tot lokaliseren en zelfs uitgeven. Dit was een kans die we niet konden laten liggen en we waren oprecht onder de indruk dat ze ons hebben opgemerkt tussen alle indie-ontwikkelaar die er zijn,'' laat Damien Monnier, de Design Director van het bedrijf, weten. ''Met ons Exit Plan-team nog groeiende, is het fantastisch om er gerust op te kunnen zijn dat we de benodigde gelden hebben om Bang-On Balls: Chronicles te kunnen voltooien en kunnen gaan plannen voor onze volgende titel. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid dat Tencent ons kan helpen om de Aziatische markten te bereiken, hetgeen een van onze doelen is.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner