hotness 0
News

Tencent voegt gezichtsherkenning toe aan hun games

Gepost door

Tencent, een gigantisch Chinees bedrijf dat onder andere een vinger in de pap heeft bij Epic Games, Remedy Entertainment en Riot Games, heeft gezichtsherkenning toegevoegd aan zestig van hun mobiele games.

Deze indringende stap is genomen om aan toekomstige Chinese wetgeving te voldoen, die stelt dat kinderen onder de achttien niet mogen gamen tussen tien uur 's avonds en acht uur 's ochtends. Vooralsnog zal dit daarom ook enkel worden uitgerold naar spelers van dit land, al is het natuurlijk moeilijk te zeggen of spelers erbuiten ook niet worden gescand.

De wetgeving is overigens ontzettend controversieel. Want hoewel het wordt verpakt als een maatregel tegen game-verslaving, lijkt de kans groot dat burgers ermee worden gecontroleerd en dat hun data nog meer wordt verzameld. Eerder beperkte China al game-tijd en deed het mensen verplichten met hun echte naam te registreren, terwijl het dictoriale regime tegelijkertijd diens burgers volgt met camera's en ze een score geeft op elk deel van hun handelen. Zo kun je bijvoorbeeld aftrek krijgen als je jouw ouders niet vaak genoeg bezoekt. Toekomstige maatregelen tegen gamers lijken ook slechts een kwestie van tijd.

0 reacties op "Tencent voegt gezichtsherkenning toe aan hun games"