The Waylanders krijgt nieuwe roadmap met goed én slecht nieuws

The Waylanders
Q1 2020
niet beschikbaar
nee
PC

Het altijd zo spraakzame Gato Salvaje Studio, de mensen achter RPG The Waylanders, was in recente maanden opvallend stil. Waar het voorheen met grote regelmaat updates gaf rondom de ontwikkeling van hun spel, werd 2021 gekenmerkt door ongebruikelijke weinig communicatie. En dat terwijl de game in de zomer zou moeten verschijnen.

Het slechte nieuws is dat niet meer gaat gebeuren. De 1.0 build van The Waylanders wordt doorgeschoven naar de herfst, zodat men tijd heeft om de game afleveren in een staat die zij adequaat vinden. De reden hiervoor is, natuurlijk, het coronavirus dat processen en workflows heeft verstoord en voor vertragingen heeft gezorgd. Dat verklaart echter niet de stilte, hetgeen Fernando Prieto van het team ook toegeeft:

''We werden een beetje stil gedurende de ontwikkeling in de lente en we willen ons tegenover de community hiervoor verontschuldigen. We zijn hard aan het werk om The Waylanders content waar men al toegang toe heeft te verbeteren op basis van community feedback en aan het volgende deel van het verhaal. Jullie zullen meer van ons gaan horen op social media en via onze Discord in de komende maanden. Ontwikkeling gedurende COVID is heel uitdagend geweest; een probleem waar veel indie-ontwikkelaar tegenaan gelopen zijn in het afgelopen jaar. We hebben een hoop van onze processen moeten vernieuwen en moeten veranderen hoe we werken met externe mensen, zoals voice actors. We hebben veel van deze hordes genomen en hebben er vertrouwen in dat fans de volledige versie van The Waylanders deze herfst tegemoet kunnen zien.''

Met deze tekst en uitleg is ook een nieuwe roadmap beschikbaar gesteld waar de community zich aan kan vastklampen. De eerste update die hierop staat voegt onder andere volledige controller-ondersteuning toe, evenals verbeterde verlichting, en is reeds beschikbaar. In de nabije toekomst zal onder andere de tutorial verbeterd worden, zullen achievements worden toegevoegd en kun je jouw soulmate in de game gaan zoeken. De volledige lijst is als volgt:

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner