Ubisoft gaat meer inzetten op free-2-play, maar laat betaalde titels niet achter

In hetzelfde rapport waar we eerder vandaag al over schreven met betrekking tot release dates van aankomende Ubisoft-games, heeft de uitgever laten weten dat het meer free-2-play-versies van enkele van diens grootste franchises wil maken.

In een gesprek met investeerders heeft financieel leider Frederick Duguet laten weten dat drie √° vier triple A-titels per jaar maken niet langer ''indicatief was voor onze waarde makende dynamiek''. In normaal Nederlands vertaalt zich dit naar: we willen meer geld verdienen met andere activiteiten.

Nadat dit nieuws langzaam de rondte begon te doen, waren fans al snel bang dat dit zou betekenen dat Ubisoft hun traditionele releases zou laten verslonzen. Sean Lama is daarom naar Twitter getrokken om deze zorgen te adresseren. In een bericht laat hij weten dat free-2-play geen AAA gaat vervangen, maar een aanvullende manier gaat worden om sommige van deze IP's te beleven. Hierbij verwijst hij specifiek naar Activision en Call of Duty: Warzone als een aanvulling op Black Ops - Cold War en de Modern Warfare remake.

De eerste resultaten van deze strategie hebben we natuurlijk al gezien met de release van Hyper Scape, waar je eigenlijk niets meer van hoort, en de onthulling The Division: Heartland. Dit werd ook erkend door Duguet: ''We hebben de tijd genomen om te leren van wat we afgelopen jaar deden met Hyper Scape. We hebben tevens geleverd met de launch van Roller Champions en hebben een hoop geleerd van het snel groeiende Brawlhalla. We denken dat dit het moment is om met hoge kwaliteit free-2-play games te komen van al onze grote franchises, op alle platformen.''

Bron: Eurogamer

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner