Unreal Engine 5 demo aangekondigd voor The Game Awards 2021 met de titel The Matrix Awakens

In de nacht van 9 december worden The Game Awards gepresenteerd door Geoff Keighley. Tijdens dit evenement vinden altijd de nodige aankondingen plaats. Voor dit jaar is één van de aankondigingen een demo die de prestaties van de Unreal Engine 5 laat zien. De titel van de Demo? The Matrix Awakens.

De demo is gebaseerd op de gelijknamige filmreeks die eind jaren negentig zijn intrede deed. Keanu Reeves, ooit speelde hij Neo in de Matrix-films, is geen onbekende in de game-industrie. Vorig jaar speelde hij een belangrijke rol in Cyberpunk 2077 en nu is hij te zien in deze demo. Zijn tegenspeelster in de films, Carrie-Anne Moss is ook van de partij. Zij speelde daar de rol van Trinity.

Het doel van de demo, die iedereen kan downloaden om te bekijken vanaf de PlayStation 5 of de Xbox Series X/S vanaf 9 december, is laten zien wat mogelijk is met deze bekende game engine. Eerder zijn er wel filmpjes getoond die de mogelijkheden van de engine laten zien, maar dit is de eerste keer dat er werkelijk een in-game demo voor iedereen te downloaden is.

Bron: Xbox Live

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties

Games Headliner