hotness 16
CrossOver: Roll For Initiative Cover
Preview

CrossOver: Roll For Initiative

Een clusterfuck aan mechanics

Gepost door

Sinds enkele maanden heeft vrouwlief een nieuwe hobby: dungeons & dragons. Sindsdien hoor ik regelmatig over verschillende soorten dobbelstenen, character sheets en rollen voor initiatief. Informatie waar ik helemaal niets aan had, tot ik CrossOver: Roll For Iniative ging spelen.

In deze demo ben jij op een stormige nacht aan het werken aan jouw D&D character sheet nadat je net bent weg gestapt van jouw computer. Maar nadat de wereld wordt opgelicht door weer een flits, komen karakters uit de game die je daar open had staan tot leven. En ze hebben het gemunt op jouw sheet!

CrossOver: Roll For Initiative Preview-1

Niet genoeg ogen

Deze opzet is natuurlijk vrij absurd, maar hoe het tot uiting komt is niet veel beter. Aan de rechterzijde van het scherm heb je een dice tray vol D6, D8, D12 en D20. Het is aan jou om ze te mixen en matchen alsof je Bejeweled aan het spelen bent. De reden waarom je dit doet, is omdat je hierdoor de corresponderende dobbelsteen als valuta krijgt, welke je kunt inzetten om wapens of spells in te zetten om de invasie mee af te slaan.

Dit is overigens makkelijker gezegd dan gedaan. Vrijwel elk deel van jouw character sheet kan worden aangevallen door de monsters en dit heeft directe impact op jouw verdediging. Vallen ze gold aan, dan krimpt je schatkist om hulp mee in te roepen. Dalen je stats of wordt jouw uitrusting vernietigd, dan kun je je minder goed verdedigen of juist aanvallen. En als je HP daalt naar 0 is het natuurlijk game over.

Dit concept snap ik in theorie, maar in de praktijk vond ik het vooral chaotisch. Tussen het afslaan van de vijanden, snel beslissen wat je moet verdedigen en zoeken van combinaties in de dice tray, had ik al snel het gevoel dat er teveel gebeurde om een overzicht te behouden. Ik zie mezelf dan ook niet snel de volledige game oppikken.

Verwachting:

Een paar levels van CrossOver: Roll for Iniative waren genoeg om mij duidelijk te maken dat het spel niet voor mij is weggelegd. De gameplay is zelfs in de eerste paar levels al veel te chaotisch als je het mij vraagt, iets wat ook de ontwikkelaars toegeven op hun Community Hub. Al noemen zij dat deel van de uitdaging.

0 reacties op "CrossOver: Roll For Initiative"