hotness 20
Death Trick: Double Blind Cover
Preview

Death Trick: Double Blind

Sil gaat naar het circus

Gepost door

Een goochelshow is hetzelfde als het bezoeken van een illusionist. Hoe graag je jezelf ook ervan wil overtuigen dat je naar magie zit te kijken, is het feit dat het niets meer is dan rook en spiegels. Dus waarom zou je het publiek niet compleet voor de gek houden?

Dit is wat er gebeurd in Death Trick: Double Blind, nadat de ster van Morgan’s Traveling Circus verdwijnt. Goochelaar Hattie is de headliner van de show, maar verdwijnt uit het niets, waardoor haar team met de handen in het haar zit. Dat is, tot twee personen zich melden bij Morgan.

Death Trick: Double Blind Preview-1

Een dubbel perspectief

De eerste die zijn kantoor binnenwandelt, is Jackie. Zij is net als Hattie een goochelaar, welke de kneepjes van het vak heeft geleerd in Europa. Vlak voor Hattie’s verdwijning, kreeg ze een brief van haar, vragend om haar rol over te nemen mocht er iets gebeuren. Dit impliceert dat er meer speelde en haar vermoeden wordt al gauw bevestigd: Hattie is vermoord.

Omdat Morgan dit nieuws niet aan de grote klok wil hangen en de politie geen vaart maakt in hun onderzoek, heeft hij zelf ook hulp ingeschakeld om de moordenaar boven water te krijgen. Privédetective Jones zijn onderzoek begint echter al slecht, wanneer hij ontwaakt naast het circusterrein met barstende koppijn, een gebrek aan kleding en een paar dagen missend uit zijn geheugen.

Death Trick: Double Blind Preview-2

Om en om

Zowel Jackie als Jones zijn vastberaden om te achterhalen wie Hattie kwaad heeft gedaan en doen daarom onafhankelijk van elkaar onderzoek. Hiervoor hebben ze ieder hun eigen methodes. Jackie heeft telepathie en kan daardoor meer doorgronden dan normale mensen, terwijl Jones bewijs kan gebruiken om statements te weerleggen en verdachten in het nauw te drijven. Op deze verschillen na, spelen hun secties zich het echter hetzelfde af.

Per uur heb je als speler vijf action points. Deze kun je gebruiken om naar een andere locatie binnen het circus te gaan, gesprekken aan te knopen of onderzoek te doen. Eens de punten op zijn, passeert het uur en ga je naar het andere karakter. Het typische patroon dat je ziet bij dit soort games, waarbij je alles grondig verkent en alle vragen uitput, zit er daarom niet in. Het zou me daarom niet verbazen als menig speler niet bij de eerste poging erin slaagt de moordenaar te vinden. Je hebt immers maar minder dan één in-game dag om dat te doen. En dat is verre van voldoende om kleurrijke figuren zoals die op de kermis wonen te doorgronden.

Verwachting:

Death Trick: Double Blind is het zoveelste moordmysterie, maar gebruikt diens twee hoofdkarakters en beperkte aantal acties per uur als unique selling points. Of dat voldoende is, zal moeten blijken, maar ik werd nog niet geïmponeerd.

0 reacties op "Death Trick: Double Blind"