Mensen die mij kennen weten wat voor soort gamer ik ben. Gamen is iets voor mezelf, een avontuur dat ík beleef in een fantasiewereld, de toekomst of juist het verleden. Niet dat ik geen multiplayer speel, maar bij voorkeur enkel lokaal met vrienden op de bank, niet met schreeuwende mensjes aan de andere kant van de wereld. Maar recentelijk is die deur naar online gaming op een kiertje komen te staan dankzij een verrassing genaamd Splatoon. En alsof dat niet genoeg is voor de nodige verbaasde blikken in mijn vriendenkring, lijkt het erop dat ik me ook maar eens op Drawn To Death ga storten.
Dat storten mag je overigens letterlijk nemen, want je daalt neer op het slagveld van Drawn To Death door je karakter ergens uit de lucht neer te gooien. Maar dat is niet wanneer de lol begint. Drawn To Death weet namelijk al je aandacht te grijpen in het character selection screen, waar het makkelijk een van de origineelste casts uit het shooter genre toont.
Het kan niet gek genoeg zijn
De vier karakters die ik in de game tegenkwam waren een zombiemuis, cyborgvampier, cowboyduivel en een punker. Niet je alledaagse soldaten dus. Maar het past wel bij de set-up van de game. Drawn To Death speelt zich namelijk af in het kladblok van een tiener die zijn fantasie op de vrije loop laat. En iedereen die zijn tienertijd nog helder voor de geest kan halen, weet dat die fantasie nogal eens rare hersenspinsels produceerde.
De tekeningen in Drawn To Death nemen het in een vierpersoons third-person shooter deathmatch tegen elkaar op in arena’s die al net zo geflipt zijn als de strijders zelf. Zo zagen we onder andere een gigantische octopus-alien en dode cyclops in gameplayvideo’s. Het level dat ik zelf gespeeld had was echter iets tammer en plaatste mij een verlaten stad. Deze stad had echter overal geheime paadjes en doorgangen waardoor je constant op je hoede moest zijn tijdens het spelen.
Verandering van spijs doet eten
Dat geld des te meer wanneer je de eerder genoemde zombiemuis in het achterhoofd houdt. Ieder karakter heeft namelijk een unieke gave, en deze muis genaamd Alan kan een korte tijd onzichtbaar worden. Niet enkel moedigt dit aan om elk karakter minimaal een keer te proberen, maar het geeft ook net dat beetje extra diepgang om de game speciaal te maken. En dat is meer dan je kan zeggen dan de meeste free-to-play games, want dat is wat Drawn To Death gaat worden.
Hoe dit free-to-play-model in Drawn To Death tot stand gaat komen is helaas nog even gissen. Maar David Jaffe heeft laten weten dat het team een hekel heeft aan het afschermen van gameplayonderdelen en pay-to-win modellen. Dus we durven best te zeggen dat Drawn To Death een leuke gratis game op de PlayStation 4 lijkt te gaan worden.
Conclusie
Wanneer zelfs iemand zoals ik, die bijna allergisch is voor online only games, er wel iets voor voelt om Drawn To Death te spelen, dan weet je dat je goed bezig bent. En laten we eerlijk zijn, er is geen goede reden te bedenken om de game niet te spelen, buiten het niet hebben van internet of PlayStation Plus dan. Immers kun je er geen geld op verliezen, aangezien Drawn To Death een free-to-play-festijn wordt. Duik dus ook in het kladblok van deze gestoorde tiener wanneer de game later dit jaar verschijnt en dan zie ik je daar wel wanneer we elkaar verrot schieten tussen zombiemuizen, cyclopen en punkers.
0 reacties op "Drawn To Death"
Gelieve eerst in te loggen of te registreren om een reactie te plaatsen a.u.b.
Log in of registreer hier